Ez lenne a Peugeot Le Mans-i versenygépe?

2019.12.05. 17:25

Egyelőre ezt az egy képet mutatták az autóról, amelyből csak annyi sejthető, hogy középmotoros gépről van szó, amely magán viseli a Peugeot kínálat néhány markánsabb stílusjegyét.

rebellion peugeot

Bár az új szabályrendszer már a következő szezontól életbe lép, a Peugeot csak 2022-re ígéri a visszatérését Le Mans-ba. Ennek megfelelően maga a vázlat inkább csak afféle iránymutatás arra nézve, hogy milyen irányba indul el a fejlesztés. A Peugeot az LMP1-eseket felváltó Supercar kategóriában versenyezne, amihez a versenyautóból húsz utcai példányt is meg kell majd építeniük. Ezeken pedig nyilván ott lesz a mai Peugeot modellekre jellemző jellegzetes, lefelé vékonyodó LED-csík és az oroszlános jelvény, ahogy a képen is látható.

Úgy tűnik, a Peugeot egész szokatlan módon nem önállóan vág bele az újabb Le Mans-i kalandba: a partnerük a Rebellion Racing csapat lesz, amely 2011 óta stabil résztvevője a sportkocsiversenyeknek az LMP1-es kategóriában, és némi versenyautó-építési tapasztalattal is rendelkezik. Azt egyelőre nem tudni, hogy hogyan osztják majd fel a feladatokat, most még csak annyit mondtak, hogy együtt dolgoznak majd az autó fejlesztésén és a gyári Peugeot csapat felállításán.