Lakott területen autópályatempóval és még 538 másik gyorshajtás

2024.03.14. 13:09

A rendőrség Jász-Nagykun-Szolnok megyében tartott ellenőrzést a közelmúltban, az eredmény pedig elkeserítő. Összesen 539 gyorshajtót fogtak, és rengeteg más szabálysértés miatt is intézkedniük kellett.

Az egyik gyorshajtó összekeverhette a lakott területet az autópályával, hiszen Tószeg belterületén 129 km/h-s tempóval hajtott. A Merci sofőrjét egy 390 ezer forintos bírsággal és 8 előéleti ponttal jutalmazták a produkciójáért.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Rengeteg volt tehát a gyorshajtó, de nem csak rájuk koncentráltak a rendőrök: összesen 279 kerékpárost is ellenőriztek, 40 alkalommal állapítottak meg valamilyen szabálysértést. Az egyenruhások továbbá összesen 15 ittas sofőrrel szemben kezdeményeztek eljárást, illetve 11 személyi sérüléssel járó balesetnél helyszíneltek.

Elkeserítő számok ezek. A rendőrök felhívják a figyelmet, hogy a szabályok betartásával és tudatos vezetéssel a balesetek kockázata jelentősen csökkenthető. A rendőrség azt ígéri, hogy a továbbiakban is ehhez hasonló ellenőrzésekre kell majd számítani.

Forrás: Police.hu