Összeomlott egy híd Baltimore-ban (frissítve)

2024.03.26. 09:32 Módosítva: 2024.03.26. 10:32

Egy konténerszállító hajó ment neki a hídpillérnek. 

Helyi idő szerint kedden hajnalban egy konténerszállító hajó nekiment a Baltimore-ban található Francis Scott Key hídnak, amely az ütközés erejétől összeomlott. A hídon több jármű is volt, amikor a katasztrófa bekövetkezett, az első beszámolók szerint legalább hét embert keresnek a vízben. A baleset miatt mindkét irányban minden sávot lezártak, és a forgalmat elterelik - írja az Index

A parti őrség keleti idő szerint 1 óra 27 perckor kapott jelentést az ütközésről. A Marine Traffic szakportál szerint egy szingapúri zászló alatt közlekedő teherhajó állt meg közvetlenül a híd alatt kedden kora reggel. Az ütközést követően a hajótest kigyulladt, majd elsüllyedt. A hajó tulajdonosa, a Synergy Marine Group azt közölte, hogy a legénység minden tagja sértetlen, és megkezdik a vizsgálatokat.

Az első szakértői értékelések  műszaki hibára gyanakodnak, mivel elképzelhetetlennek tartják, hogy egy ilyen méretű tartályhajón emberi hiba okozhatta a balesetet. A híd alatti áthaladás rutin manővernek számít, ráadásul a törvények szerint a nagy méretű hajóknak Chesapeake-öbölben minden esetben helyi szakértőt kell alkalmazniuk, mivel ők ismeri a kockázatokat és az áramlatokat.