Három új modellt hoz a Jeep: kettő ismerős, egy pedig meglepetés

2024.06.14. 15:02

  • Egy befektetőknek tartott prezentációból kiderült, hogy a Jeep három új modellel is tervez Amerikában
  • Az első egy tisztán elektromos Renegade, a második egy új Compass lesz, míg a harmadik modell mibenlétét egyelőre homály fedi
  • A gyártó a globális eladásokat 1 millióról 1,5 millióra szeretné emelni a jövőben

Folyamatosan őrölnek a Stellantis malmai, ezúttal pedig a Jeep háza táján mutatkozik egy kis mozgolódás. Egy befektetőknek tartott prezentációból kiderült, hogy a terepjáróiról ismert márka három új modellel is tervez Amerikában, melyek pár éven belül megérkeznek.

6


Az első modell egy új, tisztán elektromos Renegade lesz, mely 2027-ben érkezik. Bár a modellről nem tudunk sokat, a tervezett ár egészen csábító: a gyártó 25 ezer dollár, azaz 9,1 millió forint alatti árcímkével tervez. A másik új modell a Compass egy friss verziója lesz, amit szintén 2027-ben dobnak piacra.

A harmadik modell mibenlétét egyelőre homály fedi. A prezentációban csak „New Mainstream UV-ként", azaz "új mainstream haszonjárműként" hivatkoznak rá. Fontos azonban kiemelni, hogy az UV, azaz Utility Vehicle kifejezés Amerikában sokkal szélesebb jelentéssel bír, mint nálunk a haszonjármű. Az eddigi információk szerint a modell a D-szegmensbe érkezhet, és várhatóan a Grand Cherokee alá pozicionálják.

Az előadás végén a Jeep a tervezett eladási számokról is beszélt. A gyártó a globális eladásokat 1 millióról 1,5 millióra szeretné emelni a jövőben, az elsődleges piacnak pedig Amerikát tekintik.