Indiába készül az Audi

2006.12.20. 11:46

A VW prémium márkája jövő ősszel kezdi meg az A6-os összeszerelését Aurangabadban.

Az Audinak viszonylag egyszerű dolga lesz az indiai gyártás beindításával, hiszen a VW-csoportnak már most is van saját gyártóbázisa az országban, ahol jelenleg Skodákat gyártanak. Így lehetséges az is, hogy egyelőre viszonylag szerény célokat fogalmaztak meg. Még az első teljes gyártási évben, 2008-ban is csupán 300 A6-ost készítenek, bár nyilván arra számítanak, hogy ez a szám idővel a többszörösére növekedhet.

Az Audi jelenleg is jelen van az indiai piacon, bár csupán négy típust kínálnak, az A4-est, az A6-ost, az A8-ast és a Q7-est, és mindössze három kereskedést tartanak fenn a legnagyobb városokban: egyet Delhiben, egyet Mumbaiban és egyet Bangalore-ban. A helyi gyártás beindításával párhuzamosan azonban az autókereskedések számát is legalább nyolcra szeretnék növelni.

A hivatalos sajtóanyagból kiderül, hogy az Audinál az indiai terjeszkedésre hosszú távú befektetésként tekintenek. Úgy vélik, Oroszország és Kína után India lehet a következő piac, ahol robbanásszerűen megnőhet a drágább személyautók iránti kereslet, és az Audi szeretne vezető pozíciót szerezni, még mielőtt a konkurencia is megszimatolja a kínálkozó lehetőséget.