Mégsem zúzza be a Th!nk kisautókat a Ford?

2004.09.03. 14:07

Igazán ritka, hogy egy erős piaci helyzetben lévő vállalat figyelembe vegye a környezetvédők tiltakozását egy költségmegtakarítási szempontok alapján kialakított döntéssel kapcsolatban, de most úgy tűnik, hogy a Greenpeace és a norvég kormány térdre kényszerítheti a Fordot.
A minap számoltunk be arról, hogy hangos tiltakozást keltett az autóipari óriás azon terve, mely szerint a bérleti konstrukciójuk lejártával visszakapott Th!nk elektromos autókat egyszerűen megsemmisíti.
A demonstrációk, és főleg az azok által keltett negatív sajtóvisszhang hatására a Ford hajlandóságot mutat korábbi döntésének megváltoztatására, amiről az alábbi, a norvég közlekedési minisztériumból származó közlemény is tanúskodik:
"A héten a norvég közlekedési miniszter találkozott a Ford képviselőivel. A norvég piaci igények és a kormány érdeklődésének hatására a Ford úgy döntött, hogy átgondolja terveit a Th!nk autók környezetvédelmileg is megfelelő újrahasznosításával kapcsolatban. Megpróbálunk minden akadályt elhárítani az autók norvégiai használata elől, és pár héten belül a miniszter elé tárjuk helyzetértékelésünk eredményeit."
Lehetséges, hogy a Ford már teljesen elvetette az elektromos hajtás tervét, és inkább a hibrid és üzemanyagcellás megoldásokra koncentrál, de a Th!nk kisautók története még nem ért véget, mi pedig árgus szemekkel követjük sorsukat, és igyekszünk folyamatosan beszámolni a fejleményekről.