Felül semmi - a HVTM kabriópályázatának eredményhirdetése

2004.09.06. 12:20

Legutóbbi virtuáltuning pályázatunkon a tunereknek hiányzó kabriókat kellett faragniuk. Összesen 39 darab 4-5 ajtós autó változott kétajtós, négyüléses kabrióvá 24 pályázó - köztük 4 újonc - képszerkesztõjében. A típusok nagy részét valószínűleg soha nem látjuk viszont az utcán, de pl. az Opel Astra, vagy a Citroën C4 egyáltalán nem esélytelenek erre.

 
 

Az értékelésen a pályázók mellett pályán kívül maradt tunerek, TC-sek, látogatók, és a Magyarországi Kabrió Klub tagjai vettek részt. Voltak akik a kidolgozást, az átalakításba fektetett munkát díjazták, mások az autókat nézték, megint másokat pedig az összhatás érdekelt. Bár ez a pályázat is amolyan kötelező gyakorlatnak indult, kiderült, hogy nem is olyan egyszerű szép kabriót készíteni - legalábbis, ha egy utasteret is be kell ültetni az eredeti helyére. Az elnagyolt, vagy csupán tető helyére másolt háttérszínnel készült autók nem is szerepeltek túl jól.

 
 

A mezőny ezúttal is alaposan széthúzódott, csak a dobogó környékén alakult ki egy kis tolongás. Tomchy Roverje a 7. helyen csak 3 ponttal maradt le a Luczi Design 6. Hondájától, azt pedig egy-egy ponttal elõzte meg az HoPe Maybach-ja és Gonosz Csiga Maseratija. A harmadik helyezett végül az egyetlen csukott vászontetővel ábrázolt autó, a HVTM saját Saab 9-5 Convertible-je lett 116 ponttal. Az első két helyet meggyőző fölénnyel egy újonc tuner, Manta remek kidolgozású autói szerezték meg. Az Opel Astra Twintop 147 pontot szerzett, a Subaru Legacy Cabrio 217-et. (Nem mellékesen a 8. helyet is ő gyűjtötte be egy Volvo C40-nel.) A győzelemhez valószínűleg a jól megválasztott autók, és a képek precíz megmunkálása segítette hozzá. Gratulálunk!

 
 

A győztesnek hamarosan eljuttatjuk a jutalmat, egy HVTM-pólót és egy dedikált Best of Totalcar kötetet. Köszönjük továbbá a tunereknek a részvételt, a zsűrinek pedig a pontozást. Már meghirdettük a következő pályázatot Saab hagyományőrzés címmel, szeptember 30-áig még indulni lehet az újabb díjakét - ezúttal az első három helyezett tuner kap ajándékot.