Csúcs Alfa GT Németországból

2006.06.19. 10:19


Galéria - kattintson a képre

Az olasz autók tuningolásának egyik legnagyobb gyakorlatú szakműhelye a stetteni székhelyű német Novitec, Fiattól Ferrariig szinte bármihez hozzányúlnak, lényeg, hogy az eredeti olasz termék legyen. A tuningmesterek most az Alfa GT-t vették kezelésbe. Kiindulási alapjuk a típus 3,2 literes 240 lóerős V6-ossal felszerelt változata volt, az autó az elvégzett átalakítások után teljes joggal viselheti az Alfa Romeo GT X-supero nevet.


Galéria - kattintson a képre

A hat henger tetejébe egy Rotrex kompresszort ültettek, ami majdnem száz lóerős teljesítménynövekedést eredményezett. Az X-supero maximális teljesítménye 337 lóerő, nyomatéka eléri a 390 Nm-t. A feltöltött motorral a Novitec mérései szerint 5,4 másodpercre csökken a 0-100-as sprint ideje, míg a végsebesség 270 km/h körül alakul. Természetesen a fékeket, a futóművet és a kipufogót is a megpiszkált motorhoz igazítják, a 19-es Pirelli P Zerókat feszítő felniket a Novitec maga gyártja.
Rettentő látványos optikai csomagot is készítettek a GT-hez, melynek legjobb elemei az ég felé nyíló szárnyas ajtók, és nem maradhat el a Scuderia Rosso fényezés sem.