Toyota Auris: adatok és képek

2006.10.24. 10:46


Galéria - kattintson a képre

A Toyota tegnap közzétette az első adatokat a Corollát felváltó Auris modellről. Az Európában Európának tervezett modell a Yaris és az Avensis mellett főszerepet kap majd a vállalat nagy ívű terjeszkedési terveiben, melyek alapján 2008-ban 1,2 millió modellt szeretnének értékesíteni kontinensünkön.
Az Auris tervezésénél belülről indultak a mérnökök az utastér méreteinek maximalizálása érdekében, melynek alapvető tényezői a sík padló a hátsó lábtérben és a széles és magas ablakfelületek. A teljesen új padlólemezre épített Auris teljes hossza 4220, szélessége 1760, magassága 1515 mm. A két tengely közötti hosszúság 2600 mm, ami kedvező stabilitás és menetkényelem szempontjából. A váltókar a magas és szépen formált középkonzolra került, ergonómiai szempontból tökéletes helyre. A külső formatervet magas övvonal, rövid túlnyúlások és az előre bukó utaskabin jellemzi.


Galéria - kattintson a képre

Piacra dobásakor három- és ötajtós karosszériával lesz kapható az Auris, két benzinmotorral (1,4 VVT-i és 1,6 Dual VVT-i) és három dízelmotorral (1,4, 2,0 és 2,2 D-4D), melyek mindegyike teljesíti az Euro IV-es környezetvédelmi előírásokat.
A nagyobb dízelmotorokhoz hatfokozatú kézi váltót társítanak, a kis dízelhez és az 1,6-os benzineshez rendelhető lesz a kormánykerékre helyezett fülekkel kapcsolható MultiMode váltó. Az Aurist először a december 5-én nyíló Bologna Motor Show-n állítják ki, forgalmazása az Egyesült Királyságban februárban, a többi európai országban tavasszal kezdődik. Japánban tegnap kezdődött az újdonság forgalmazása.