Jön a BMW M1 kupé?

2007.04.23. 08:35

A német AutoBild értesülései szerint az 1-es sorozat sportváltozata lehet a régi M3-asok valódi utódja.

A V8-as motorral hajtott új M3-as a BMW minden igyekezete ellenére is drágább, nehézkesebb, kevésbé kompromisszummentes, mint az elődei voltak. A német szaklap szerint azonban már készül az 1-es kupéváltozata, amelyből szintén lesz igen sportos kivitel, a régi M3-as soros hathengeres motorjával, alacsonyabb áron. Ha a pletyka igaz, a BMW hathengeres élményautóinak szerelmesei ismét egy könnyű és agresszív sportkocsit vezethetnek, bár kérdéses, hogy a típus nem venné-e el a Z4M és az M3-as vásárlóinak egy jelentős részét.

Az azonban nem biztos, hogy a BMW eddigi logikája szerint M1-esnek hívják majd az autót, hiszen ezen a néven korábban a cég legendás középmotoros sportkocsiját forgalmazták 1978 és 1981 között, és a két autó között nincs semmilyen hasonlóság. Egy lehetőség a nem kívánt névismétlés elkerülésére, ha az 1-es sorozatból készített kupé a 2-es számot kapja, így lehetne a sportváltozat neve M2-es.

A 3-as sorozat esetében is felmerült, hogy a kétajtós változatok a 4-est kapnák, de mivel a távol-keleten a négyest szerencsétlen számnak tartják, a BMW elállt az ötlettől.