Hitelátvállalás

2009.09.10. 21:12

Tisztelt Hiteldoktor!

Adott egy 10 hónapos haszongépjármû (Fiat Ducato). 1,2 milliós kezdõ befizetéssel és 10 hónap kifizetett törlesztõvel. Hitellel vásárolták, 5 évre. Hitelátvállalással szeretném megvásárolni. Ez a procedúra (hitelátvállalás, átíratás) milyen költségekbe kerül? Az autó most cégnéven van, és magánszemély kezébe kerülne.

Válaszát köszönöm:

Levélíró

Tisztelt Érdeklődő!

A hitelátvállalás menete nagyjából a következő (természetesen az egyes finanszírozók esetében eltérő lehet a gyakorlat).
A hitelátvállalás ügyintézésével kapcsolatban első lépésként javasoljuk, a leendő vevővel egyeztessenek a finanszírozás feltételeiről és keresse fel a finanszírozója ügyfélszolgálatát. Ott tájékoztatást adnak Önnek, hogy milyen dokumentumok szükségesek a leendő vevő hitelképességének vizsgálatához (szerződési feltételek, ütemezés, fennálló tőketartozás stb.).

A szükséges dokumentumokat el kell juttatni a finanszírozóhoz egy írásos kérelemmel, mely az átvállalási szándékot tartalmazza.

A finanszírozó értesíti Önt a kérelem elbírálásának eredményéről, és ekkor történhet meg az egyeztetés az aláírás helyét illetően.
Az átvállalás aláírására csak a finanszírozó székhelyén, vagy képviseleti irodában (egyes finanszírozók esetében bankfiókban) kerülhet sor, ahol minden érintett félnek egy időben kell megjelennie.
Az átvállaláskor fizetendő szerződésmódosítási díj mértékét a finanszírozó Díjjegyzéke/Hirdetménye tartalmazza. A módosítási díjat általában az aláírással egyidőben kell befizetni.

A gépjármű tulajdonjogának átírása ügyében szintén a finanszírozó képviselője járhat el, ennek menetéről pontos információt tőlük kell kérni. A szerződésmódosítási díjat minden finanszírozó a Díjjegyzékében teszi közzé, ez független attól, hogy magánszemély, vagy cég a vevő.

Üdvözlettel: Hiteldoki