Hiteles autómat cserélném hitelesre

2010.11.15. 15:17

Helló Hiteldoktor!

Felvilágosítást szeretnék kérni az alább leírt ügyben!

Van egy hitellel terhelt autóm. 30 hónapig kell még fizesem rá a hitelt. Egy másik autót láttam meg egy hirdetésben, amely nagyon megtetszett és eljátszottam a gondolattal, hogy lecserélném rá a jelenlegi, hitellel terhelt autómat, természetesen úgy, hogy a másik autó vételárát is hitelben törleszteném. Mivel meg vagyok elégedve a jelenlegi bankkal, amelynek a hitelt fizetem, így a következő autómra is ennél a banknál vennék fel hitelt a következő autómra. Tehát a jelenlegi hiteles autómat szeretném lecserélni egy másik autóra, amelyet szintén hitelre vennék és ugyanattól a banktól szeretném, a vételárat felvenni, amelytől a jelenlegi autómra is felvettem a hitelt.

Remélem, hogy világosan leírtam a kérdésemet. Kérem, hogy pontosan tájékoztass az ügy menetéről és persze, hogy melyik hatóságnál, banknál mit kell tennem, illetve az illetékekről is. Válaszodat előre is nagyon köszönöm!

Tisztelettel: Zsola.

Kedves Érdeklődő!

Annak, hogy a jelenlegi autótól meg tudjanak válni, azaz értékesíthető legyen, alap feltétele, hogy az azt terhelő hitel maradéktalanul kifizetésre, vagy átvállalásra kerüljön. A tartozás új autóra történő átvezetése tudomásunk szerint egyik finanszírozónál sem lehetséges.

Ha az új autó megvásárlására nem áll rendelkezésre elegendő készpénz és ahhoz is finanszírozást vesznek igénybe, akkor nagy valószínűséggel már az autó értéke sem nyújt fedezetet a két hitelre.

Lehetséges megoldás, hogy a meglévő autót terhelő hitelt a vételárból kiegyenlítik, vagy a vevő átvállalja a jelenleg aktuális tőketartozást. Természetesen mindez a fennálló tartozás és az autó értékének ismeretében dönthető el.

Az új autóra új finanszírozási szerződést kell kötni, aminek során a finanszírozó által előírt minimális önrésszel is rendelkezni kell.

Javasoljuk, a lehetséges megoldásokról érdeklődjenek a finanszírozó banknál, mert ők azok, akik teljes körű tájékoztatást tudnak adni az általuk biztosított módozatokról.

Tisztelettel:
Hiteldoktor