Létezik biztosítás a teljes hitelösszegre?

2011.09.22. 11:04

Tisztelt Hiteldoktor!

Hitelre vettem (CHF...) egy SX4-et, sajnos a tőketartozásom közel 1 millióval meghaladja a piaci értékét. Nemrég egy szomszédomtól ellopták a Swiftjét, egy angyalföldi lakótelepről. Most rettegek, hogy ha az én kocsimat is ellopják, rögtön ki kell fizetnem az 1 milliós különbözetet, hiába van Cascóm. Erre pénzem nem lesz.

Van olyan biztosítás a piacon, ami fedezi a teljes devizatartozásomat, ha bekövetkezik a baj? Akár a Cascóm dupláját is kifizetném, de nagyon szeretnék biztonságban lenni. Nincs garázsom, egy komolyabb lopásvédelmi technika is százezrekbe kerülne. A törlesztőrészleteimet tudom fizetni, de egy 1 milliós követeléstől nagy bajba kerülnék.

Köszönettel,

P. Zsolt

Tisztelt P. Zsolt!

Levelében leírtakra válaszolva a biztosítási piacon nem található olyan termék, amelyik a devizahitellel terhelt autók forgalmi értékén felül térítést biztosítana. Akik az autóstársadalomban ma devizahitellel terhelt gépjárművet üzemeltetnek sajnos nagyon sokan találják szembe magukat egy esetleges lopás vagy gazdasági totálkár esetén ezzel a problémával. A casco biztosítás nem többszörözhető, egy gépjárműre csak egy szerződés köthető.

Javasolnám a gépjármű védelmi rendszerét kiegészíteni, akár váltózárral vagy rejtett, áramkört blokkoló kapcsolóval amely lopáskár esetén megnehezíti, ellehetetleníti a gépjármű elvitelét.

Üdvözlettel:

Horváth László

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.