Felmondhatom-e fél év után a biztosítást?

2011.11.18. 12:07

T. Biztosításdoktor!

A történet a következő: Egyik biztosító megkeresett egy Casco ajánlattal, mely szerint, elemi károk esetén (itt fel volt sorolva sok minden, némelyik leírás nem teljesen egyértelműen) fizetnek. Többször is rákérdeztünk, ha követ kap a szélvédő egy teherautó miatt, akkor is fizetnek-e? A válasz igen, a valóság NEM - mert bekövetkezett, amitől féltünk. Na mindegy, ezt lenyeltük. De a lényeg az volt, hogy így a kötelező időpontja is változott a jól megszokott év végéről 6.hónapra. Most szeretnénk év végén újat kötni, és felmondani az előzőt (persze tudom, hogy így buktuk a félévet) A kérdésem a következő: azt tudom, hogy így már csak évközi biztosítást köthetek, de ha most felmondom, akkor innentől december lesz a forduló, vagy addig amíg új autót nem veszek,addig már örökre a júniushoz leszek kötve?

Válaszát előre is köszönöm:

László

Tisztelt László!

Kérdéséből sajnos nem derül ki, de feltételezem, hogy a gépjárművet Ön júniusban vásárolta, mert egyéb esetben a kötelező biztosítás évfordulója egy casco biztosítás kötésével nem változik meg, hiszen a két termék évfordulója egymástól független. Évközi évfordulós kötelező biztosítás esetében jelen esetben csak június hónapban válthat jövőre biztosítót, 30 nappal évforduló előtt azonban fel kell mondani a jelenlegi szerződését.

Üdvözlettel:

Horváth László

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.