2012.06.26. 10:19

Tisztelt Biztosításdoktor!

Tanácsát szeretném kérni. Március 25-én autómmal a belvárosban parkoltam, ahol is egy szél által becsapott ablakból kitörő üveg ráesett az autóra, kárt téve a tetőben, s a bal hátsó üvegben. Károkozó hagyott elismerő papírt, volt rendőrségi jegyzőkönyv. Biztosító másfél havi időhúzás után újabb és újabb okmányok bekérése után zöld utat adott az általam meghatalmazott márkaszervíznek a rendbehozatalra. De a csavar, hogy mivel a károkozó lakásbiztosításának 20 000 Ft-s önrésze volt, ezt levonják az utalandó összegből. Szervíz készségesen megcsinálja az autót, de neki a hiányzó 20 000-ret valakinek ki kell fizetni. Károkozó azt mondja, neki nincs önrésze, nem tud ilyenről, biztosító meg, hogy majd a szervízhajtsa be rajta, szervíz szerint meg a teljes összeget át kell utalni, s a biztosító dolga ráterhelni a károkozóra. Itt megállt a tudományom, meg az ügy is. A kocsit most saját zsebből megcsináltatom. Kérdésem, kinek van igaza, s hova fordulhatok panaszra a biztosítóval szemben . Azt még hozzá kell tennem hogy mind a szerízben, mind a biztosítónál az ügyintézők a legmesszebbmenőkig segítőkészek, s megértőek voltak, de ők is csak abból tudnak dolgozni, amit a bztosító központ mond.

Köszönettel:

Róbert

Budapest

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján az illetékes biztosítótársaságnak, a károkozó biztosítása alapján csak az önrésszel / 20 000 Ft/ csökkentett összeget áll módjában megtéríteni. A kifizetésről kérjen írásbeli tájékoztatást,amelyet egyúttal a biztosító a károkozó részére is megküld, tájékoztatva a biztosítása alapján kifizetett összeg nagyságáról és a - szerződésében vállalt - levont önrészesedés mértékéről. Az önrész összegét a károkozó téríti meg az Ön részére, amelynek formája lehet a szerviz részére történő átutalás is.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.