2012.07.10. 07:49

Tisztelt Doktor!

Nem túl bonyolult problémával fordulok önhöz. Életem első koccanása megtörtént. De nincs tapasztalatom ilyesmiben, ezért fordulok önhöz:

2 autó - az egyik saját - de nem az én nevemen - a másik a károsult. A saját járművön a rendszámtábla sérült. Ez még nem is baj, de a másik járművőn a lökhárító horpadt be. A károsult egyből hátsó lökhárító cserét kiabált, én pedig nem látom szükségét a sérülést nézve. Akinek a nevén van az autó, lehetőleg ne érintse ez az ügy. Pont ezért is érdekel, érdemes-e bevonni a biztosítót, vagy jobb megegyezni. Vagy ha a biztosító is bevonásra kerül, elkerülhető a tulaj részvétele részben ( bónusz kategória stb..) mivel az okozó én vagyok?

Tisztelt Érdeklődő!

Az okozott balesetről mindenképpen értesítse a jármű forgalmi engedélyében szerepelő üzembentartót az esetleges kellemetlenségek elkerülése végett. A felelősség vállalásra vonatkozó nyilatkozatot - kárbejelentést- neki is alá kell írnia. A sérült gépjármű tulajdonosa jelentse be a sérülést az Ön által vezetett gépjármű illetékes biztosítója részére. A biztosító kárszakértője a sérülések rögzítése- kárfelvétel- után meghatározza a térítendő összeg mértékét a rendelkezésére álló audatex programmal vagy tájékoztatja a károsultat az igénybe vehető javítási technológiákról ill. a jegyzőkönyvben rögzített sérülés helyre állítatásának módjáról.

Amennyiben a helyreállítás szakszervizben történik, ellenőrzik a kiállított számlát és ezután történik meg a kifizetés.

A kifizetett kártérítési összegről a károkozó jármű üzembentartója értesítést kap és az összeg visszafizetése esetén a bonus fokozat nem változik.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.