2013.03.29. 12:42

Vásároltam egy autot novemberbe és nem volt hozzá törzskönyv, az eladó elintézte meghatalmazással az átirást meg kötötem a bíztosítást rá és minden jó volt. Februárban sem volt még hozzá törzskönyv igy az autot eladtam de nem birják levenni a nevemről az autot, amelynek február 24 én lejárt a kötelezője nem szivesen fizetném be mert nincs nálam az auto azota de az én nevemen van. Az új tulaj meg nem hajlandó fizetni rá amig nincs a nevén ,mit tudnék tenni ebben a helyzetben?

Tisztelt Érdeklődő!

A tulajdonjog átruházási / adás-vételi/ szerződés megkötésénak dátumától a gépjármű kötelező felelősség biztosítási díj fizetése alól Ön mentesül, az új szerződést a gépjármű ezen szerződésen szerepelő forgalmi engedélybe bejegyzésre kerülő új üzembentartónak kell megkötni és díjjal rendezni. A gépjármű törzskönyvének hiánya miatt, kérjen segítséget a helyi okmányirodában, ahol felvilágosítást kaphat az esetleges pótlás költségeiről is.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.