Az utas okozta a kárt, nem fizet a biztosító

2013.04.17. 11:45

Tisztelt Biztosításdoktor!

Április 5.én tankoltunk a Shell benzinkúton. Mikor kifordultunk két oldalt parkoló van, és bal oldalról egy keresztben álló Ladából kidobták a cigaretta csikket, rányitva a Lada ajtaját a mi Ford Focusunkra. A bal első ajtónkba beakadt és végighúzta a kocsinkat. Kitöltöttük a betétlapot, a tulajdonos elismerte a károkozást. A kárszakértő felmérte a kárt. Még 5 éves sincs az autónk és fél oldala törött. Ma kaptuk a határozatot a biztosítójától, hogy nem ismerik el a kár okozást, mert az autóban ülő személy okozta azt, nem pedig a tulajdonos. Csináltassuk meg az autót saját casconkra? Más összetöri,a kárt elismeri és mégsem fizet a biztosító?

Mi nem voltunk hibásak, de nekünk az autónk munkaeszköz. Mit tegyünk? Hova forduljunk? Ez igazságtalanság! Kérem szíves tanácsát!

Üdvözlettel:Szűcsné

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján az okozott kárt a gépjármű nem veszélyes üzemmé válása alatt okozta, tehát nem a közúti forgalomban közlekedés közben bekövetkezett ütközésről van szó, azonban az Ön szempontjából viszont tetemes összegű kár keletkezett ezen gépjármű ajtajának figyelmetlen kinyitása végett. Kérem levélben forduljon a rendezésben illetékes biztosítótársasághoz,a káresemény jogalapi / felelősségi/ felülvizsgálata céljából,ismételt elutasítás esetén lehetősége van jogi úton érvényt szerezni kártérítési igényének.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.