2013.06.11. 10:26

Tisztelt Biztosításdoktor!

Egyik ismerősöm külföldön magyar rendszámos autójával balesetet okozott, konkrétan kettétört egy telefonkábelt - és egy utcai világítást tartó oszlopot, amikor azoknak nekiütközött. A kérdésem az lenne, igaz-e, hogy az okozott kárt az ő magyarországi felelősség biztosítója megtéríti a külföldi kárvallott számára? Hogyan zajlik ennek intézése a gyakorlatban? Az biztos, hogy ő hamarosan megkapja a számlát a helyreállítás költségeiről. Mi ilyenkor a teendő?

Segítségét előre is köszönöm!

Tisztelettel, Renáta

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű által külföldön okozott károk térítése az alábbi módon történik. A károsult a saját biztosítójánál történt érdeklődést követően, a magyarországi biztosítótársaság külföldi levelezőpartnerénél jelentheti be a részére okozott kárt, az átadott biztosítói adatokat is tartalmazó felelősségvállalási nyilatkozat / baleseti bejelentő alapján/ Amennyiben a gépjármű tulajdonosa zöldkártyával is rendelkezett,- külföldi út esetén ajánlott ezen dokumentumot indulás előtt beszerezni- ezen dokumentum alapján akár online is beazonosítható az illetékes biztosítótársaság. Az okozott kárt hazaérkezés után a saját bitosítótársaságnál is be kell jelenteni.

Üdvözlettel: Horváth László biztosito@pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.