Totálkáros külföldi autó Magyarországon

2013.08.09. 10:50 -

Kedves Kárszakértő!

Hároméves külföldi rendszámos autómat Magyarországon totálkárosra törték. Az okozott kárt elismerték. A kérdésem az, -  mivel mindenképp másik autót kell vennem -  hogy a biztosító fizeti-e az új autó regisztraciós adóját és a forgalomba helyezését? Mert ezek ugyancsak a károkozás miatt váltak esedékessé.

Kedves érdeklődő!

A rendelkezésemre bocsátott információk alapján - mivel külföldi rendszámú gépjármű volt a káresemény részese - a hatályos törvényi szabályozás értelmében járulékos kárigényként az új beszerzésre kerülő gépjármű regisztációs adója és a forgalomba helyezési költsége nem téríthető.

Üdv:

Horváth László|alkusz üzletág területi vezető

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2013. augusztus 9., 10:50, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.

 

h i r d e t é s

Biztosításdoktor Biztosításdoktor

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

tömítés, kipufogókönyök
SUZUKI LIANA 1.6 4WD Kombi 2002-2007
3988 Ft
tömítéskészlet, szelepszár
SUZUKI SUPER CARRY 1.0 Busz 1985-1999
3698 Ft
gyújtógyertya
SUZUKI BALENO 1.6 i 16V 4x4 lépcsőshátú 1995-2002
1902 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

Why are Mercedes being banned?
In a surprise move France has suspended the sale of certain Mercedes-Benz models. The reason? They use a type of refrigerant they shouldn’t do. Forced to take extreme measures, Mercedes had to homologate their brand new S-Class as a facelifted variant of the outgoing model.