2013.12.30. 11:37 Módosítva: 2013.12.30. 12:37

Tisztelt Címzett!

Minden évben becsületesen fizetem a biztosítást év elején egy összegben. Idén nyáron kaptam egy levelet az önkormányzattól, hogy az autómat kivonták a forgalomból, mert nem fizettem biztosítást. Ez nem is gond, mert már egy éve nem használom az autót, csak a B/M fokozat miatt fizettem a biztosítást. Az autót ki is vonattam a forgalomból. A problémám, hogy közel 100 000 Ft-ot kér tőlem a biztosító. Ebből kb. 75 000 Ft a Fedezetlenségi díj adóval. Persze a biztosító két dátum kivételével a mai napig nem tudta érdemlegesen igazolni, hogy postára adta volna a felszólítókat, amiket soha nem kaptam meg.

A kérdésem, hogy ha nem fizetem meg a fedezetlenségi díjat, akkor behajthatja-e rajtam jogi úton a Biztosító vagy a MABISZ valaha? Illetve köthetek-e valaha bármilyen biztosítást bármilyen más autóra és ott használhatom-e a mostani B/M besorolásom?

Segítségét előre is köszönöm. Üdvözlettel: Balázs

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján válaszolok a leírtak és a biztosító állásfoglalása alapján.

Amennyiben Ön a biztosítási díjakat rendszeresen - állítása alapján éves díjfizetéssel rendezte - akkor az önkormányzat biztosítási fedezet hiánya miatt nem vonta volna ki a forgalomból a gépjárművet, hiszen nincs díjjal nem fedezett időszak.

Abban az esetben ha az első pontban leírtak szerint járt el nem képződhetett fedezetlenségi díj a szerződésen mert, mint fent említettem nincs díjjal nem rendezett időszak.

Kérem egyeztessen az illetékes biztosítótársasággal és bocsássa rendelkezésükre a befizetési bizonylatok másolatát levélben, amelyek alapján tisztázásra kerül ha félreértésről van szó, és egyeztessen a levelezési/lakcímével kapcsolatban, valamint kérjen a díjfizetés folyamatosságáról igazolást amelyet juttasson el az önkormányzathoz.

Új szerződés kötése esetén a fedezetlenségi díj kifizetését a választott biztosítótársaság kérheti Öntől, mert a kárnyilvántartóban rögzítésre kerül ha díj nem fizetés miatt kerül megszüntetésre biztosító által gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.