Biztosításdoktor Biztosításdoktor

Befizettem, mégis fedezetlen lettem

2013.12.30. 11:37 -

Tisztelt Címzett!

Minden évben becsületesen fizetem a biztosítást év elején egy összegben. Idén nyáron kaptam egy levelet az önkormányzattól, hogy az autómat kivonták a forgalomból, mert nem fizettem biztosítást. Ez nem is gond, mert már egy éve nem használom az autót, csak a B/M fokozat miatt fizettem a biztosítást. Az autót ki is vonattam a forgalomból. A problémám, hogy közel 100 000 Ft-ot kér tőlem a biztosító. Ebből kb. 75 000 Ft a Fedezetlenségi díj adóval. Persze a biztosító két dátum kivételével a mai napig nem tudta érdemlegesen igazolni, hogy postára adta volna a felszólítókat, amiket soha nem kaptam meg.

A kérdésem, hogy ha nem fizetem meg a fedezetlenségi díjat, akkor behajthatja-e rajtam jogi úton a Biztosító vagy a MABISZ valaha? Illetve köthetek-e valaha bármilyen biztosítást bármilyen más autóra és ott használhatom-e a mostani B/M besorolásom?

Segítségét előre is köszönöm. Üdvözlettel: Balázs

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján válaszolok a leírtak és a biztosító állásfoglalása alapján.

Amennyiben Ön a biztosítási díjakat rendszeresen - állítása alapján éves díjfizetéssel rendezte - akkor az önkormányzat biztosítási fedezet hiánya miatt nem vonta volna ki a forgalomból a gépjárművet, hiszen nincs díjjal nem fedezett időszak.

Abban az esetben ha az első pontban leírtak szerint járt el nem képződhetett fedezetlenségi díj a szerződésen mert, mint fent említettem nincs díjjal nem rendezett időszak.

Kérem egyeztessen az illetékes biztosítótársasággal és bocsássa rendelkezésükre a befizetési bizonylatok másolatát levélben, amelyek alapján tisztázásra kerül ha félreértésről van szó, és egyeztessen a levelezési/lakcímével kapcsolatban, valamint kérjen a díjfizetés folyamatosságáról igazolást amelyet juttasson el az önkormányzathoz.

Új szerződés kötése esetén a fedezetlenségi díj kifizetését a választott biztosítótársaság kérheti Öntől, mert a kárnyilvántartóban rögzítésre kerül ha díj nem fizetés miatt kerül megszüntetésre biztosító által gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2013. december 30., 11:37, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.

 

h i r d e t é s

Biztosításdoktor Biztosításdoktor

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar Magazine

What’s a Hyundai convoy capable of without drivers?
Will they crash or will they be saved by the assistance services once the drivers capitulate? Watch the strongest contestant of the car spot of the year award so far.