2014.04.22. 09:56

Kedves Doki!

A napokban láthattuk azt az elmebeteg RS Octáviást aki a ferihegyi úton totálkárra törte azt a csodaszép OT-s Mercit. Kérdésem az lenne, ilyenkor hogyan és mennyit térít a skodás biztosítója egy OT-s jármű után, melynek a forgalmi értéke messze nem éri el az eszmei értékét, a sok sok befektetett munkaórát, restaurálást stb.

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés alapján történő kárrendezés a hatályos törvényi szabályozás alapján történhet.A veterán minősítéssel rendelkező gépjárművek értékének meghatározása esetleges helyreállítása egyedi elbírálást igényel, mert a rendelkezésre álló dokumentáció, felújítása adatok alapján a kárrendezésben is egyedi elbírálási módszereket kell alkalmazni, gyári alkatrészekkel történő helyreállítás esetében is. Természetesen a sérülésből eredő értékvesztést mint járulékos kárigényt ilyen formában nem veheti figyelembe a biztosító.

Üdvözlettel:Horvbáth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.