Koccanás esetén nő a cascom?

2014.06.03. 09:33

Üdvözlöm!

Volt az idén egy koccanásom, ahol engem hoztak ki felelősnek. A "kötelező" biztosítómnál azt mondták, 2-vel fog visszaesni a bónuszom. Azt szeretném tudni, hogy ez befolyásolja-e a casco bónuszt.

Köszönettel, K.A.

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződés alapján az Ön által választott biztosítótársaság által rendezett károk esetében, minden okozott kár kifizetése esetén a bonusz fokozata két kategóriával kerül visszasorolásra. Amennyiben a biztosítótársaság kifizetési tájékoztató levele alapján a kifizetett összeget visszafizeti a társaság részére akkor a bonusz besorolását, megszerzett kedvezményét megőrizheti. Ezen lehetőséggel nem kötelező élni csak választást biztosít az Ön számára.

A casco biztosítási bonuszát abban az esetben érinti ezen káresemény, ha a szerződés terhére kártérítést vett igénybe, ebben az esetben is mivel direkt biztosításról van szó, amely az Ön gépjárművének védelmét szolgálja, az érvényes Ön által kötött casco biztosítási feltételeknek - részletes tájékoztatást a biztosítótársaság ügyfélszolgálatától, vagy értékesítési partnerétől kaphat - megfelelően - általánosságban egy fokozatot lép vissza - kerül a szerződés visszasorolásra. A két szerződés bonusz besorolása külön mozog káresemények esetén.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.