2014.08.21. 12:26

Üdvözlöm!

Úgy alakult az életem, hogy sikerült vásárolnom 08.06.-án egy 2008-as Honda civic type-s-t 1.8-as benzines motorral. Majd ezek után jöttek a problémák. Megkötöttem a KGFB-t a netrisk-en keresztül az egyik biztosítónál és gondoltam minden rendben, de sajnos nem így alakult! A mai napon kaptam egy levelet az említett biztosítótól, hogy "Ajánlatának nyilvántartásba vétele során megállapítottuk, hogy az éves díj hibás díjszámítás következtében a meghirdetett díjtarifánk szerinti díjtól eltér". Ezért az általam kiszámított 49 ezer Ft helyett ők kikalkuláltak nekem 59 ezer Ft-ot (baleseti adó).

Utána jártam a biztosítónál, ahol közölték, hogy az autó tömegével van problémájuk, mivel én 1266 kg-ot adtam meg, de a forgalmiban 1146 kg szerepel. Hozzá tartozik még, hogy a forgalmi még nem volt nálam amikor a biztosítást kötöttem, ezért a használtautó.hu-ról néztem meg egy ugyanolyan típus saját tömegét, teszteket is megnéztem és mindenhol 1266 kg-ot találtam! Majd később rájöttem, hogy az alkusz oldalon kalkulált adatoknál a biztosítói ajánlatok előtt nekem nem kell megadnom az autó tömegét, mert az az autó pontos típus kiválasztásával valószínűleg megtörténik, és valószínűleg ott is 1266kg-ot adtak meg ehhez a típushoz! Elmentem az NKH.-hoz a mozaik utcába, ahol közölték, hogy az autó száraz tömege 1146 kg, menetkész tömege pedig 1266kg, majd ennyivel elintéztek.

Azt sem tudom, hogy a forgalmiban melyik súlynak kell szerepelnie, de nem hinném, hogy a száraz tömegnek, mert pofátlanságnak gondolom, hogy olyan autónak a súlyával kalkulálnak biztosítási díjat, amiben nincs benzin, olaj sem hűtővíz . Nem merem másik biztosítóhoz átkötni a kötelezőt, mert félek, hogy ugyanez fog történni. Ha lemondom a biztosítást, akkor díjfedezetlenség miatt akarnak már most egy kisebb vagyont kihúzni a pénztárcámból, pedig szerintem ez nem az én hibám!

Nem tudom mi tévő legyek. Kérem segítsenek tisztázni ezeket a dolgokat a fejemben, illetve adjanak tanácsot, hogy merre tovább!

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján amennyiben Ön rossz - téves - adatot adott meg a gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződésének kötése során a gépjármű tömegével kapcsolatosan ez esetben a biztosítási díj változásának ódiumát Önnek kell viselnie. Amennyiben az említett alkusz oldalán előre betáplált - nem Ön által megadott - adatok alapján jött létre a hibás szerződés, kártérítési igényével az említett céghez szíveskedjen fordulni, részükre leírva a hiba keletkezésének okát, és kérje, hogy az archívumukban tárolt kalkulációt nézzék vissza és küldjék el az Ön részére is. A kártérítési összeg a valós díj és a magasabb díj közötti összegre értendő. A biztosítási díjfizetésének megszakítását egyáltalán nem javaslom, egyrészt a törvényi szabályozás megsértése és a következmények/ fedezetlenségi díj fizetési kötelezettség / miatt sem.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.