2015.02.13. 10:25

Tisztelt Biztosításdoktor!

Tolatás közben kárt okoztam egy beton villanyoszlopban. Nem sérült senki, talán nem is látta senki. Kötelező felelősségbiztosításom rendben van. Be kell-e bejelentenem, hogy nekimentem a villanyoszlopnak? Fizeti-e a biztosítóm a villanyoszlopban keletkezett kárt, vagy a cseréjét? Megemelkedik-e ezért a kötelező felelősségbiztosításom ára? Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelt Érdeklődő!

Hivatkozással a levelében leírtakra a gépjármű kötelező felelősségbiztosítása alapján a biztosítója a villanyoszlopban okozott kárt megtéríti Ön helyett, hiszen a fedezet a dologi károkra személyi sérüléses balesetek térítésére is kiterjed. Bejelentését a biztosítójánál internetes felületükön keresztül vagy ügyfélszolgálatukon keresztül megteheti.

Amennyiben a káresemény kapcsán kifizetést eszközöl biztosítója, - a kifizetett összegről értesíti Önt levélben, lehetőséget biztosítva az esetleges kártérítési összeg visszafizetésére - jelenlegi bonusz kedvezményéből két fokozatot lép vissza biztosítási évfordulótól, amely díjemelkedési vonzattal jár.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.