"Vasúti ellenőrzés! Kérem húzódjon félre, és készítse elő az iratait!"

2008.06.13. 15:17
57 hozzászólás

 

Hát ilyen nincs. Már majdnem kidobtam az NKH legújabb sajtóközleményét, amikor megláttam, hogy valami vasúti dolog, de aztán csak megnyitottam a csatolmányt. Majd, miután kitöröltem a könnyeket a szememből, már jöttem is ide a Belsőség adminfelületére, mert ezt nektek is látnotok kell!

 

Sajtóközlemény

Nemzeti Közlekedési Hatóság

A Nemzeti Közlekedési Hatóság vasúti ellenőrei ma hajnalban az ipolytarnóci állomáson két, engedélyek nélkül közlekedő vonatot tartóztattak fel.

Mindkét vonat szlovák vasúti társaságok vonata volt, a mozdonyvezetők nem rendelkeztek magyarországi vonalismeretettel és vezetői engedéllyel. A vonatoknak nem volt a magyar vasúti pályahálózat használatára jogosító menetvonalengedélyük, a vasúttársaságoknak nem volt működési engedélyük és biztonsági tanúsítványuk.

Mindezek hiánya fokozott közlekedésbiztonsági kockázatot jelent az amúgy is veszélyes vasútüzemben. A hatóság megindította az eljárását, a vonatokat üzemeltető vasúttársaságok jelentős bírságra számíthatnak.

 

És ez így hogy, kérdezné most Tornóczky Anita, és igaza lenne. A zöld mellényes rendőrök leintik a vonatot, megszondáztatják a sofőrt, megnézik, megvan-e az izzókészlet, mentődoboz? Vajon elhangzott-e a kérdés az ellenőrzés során: biztos úr, nem lehetne elintézni valahogy? És egyáltalán, hogy a fenében van az, hogy kötött pályán tilosban járjon egy VONAT???