Most eldől…

2008.07.26. 11:29
13 hozzászólás

 

A magyar rali világát sajnos többé-kevésbé jellemzi, hogy a versenyzők és a közvélemény vélt vagy valós szabálytalanságon alapuló botrányokkal találják szembe magukat. Hol az a gyanú merül fel, hogy valaki belepiszkált az autóba, hol az, hogy illegálisan tréningezik, minden esetre a versenyek ellenére sokszor nem fogadják el a versenyzők és a nézők az eredményt.

Így a Castrol Edge Rally Show különösen érdekes, hiszen a magyar rali ikonjai és néhány külföldi versenyző méri össze az erejét, itt a Veszprém közelében lévő szentkirályszabadjai repülőtéren. Minden versenyző ugyanazzal a két géppel versenyez (két tartalék autó is van), N-es Mitsu EVO-król van szó. Az autók tökéletesen egyformák, tömegük, erejük, beállításuk egyező. Egyszerre két autó indul, összesen 30 kilométer, aszfalt és murva szakaszokat tartalmazó szinkronpályán.

E bejelentkező poszt írásának perceiben indult el az első két versenyző. A pontos listát sajnos egyelőre nem bocsátották rendelkezésemre, de majd egy ezt következő írásban pótolni fogom. Ahogy nézem közben Bútor alatt megállt a vas. A bírói döntés szerint, új kört mehet, hiszen a rendezvény fő célja, hogy minél kevesebb apelláta és szerencse maradjon a pakliban, aki itt első lesz, az tényleg a legjobb ralisunk, technikától, szerencsétől, tréningtől, beállításoktól függetlenül. A versenyzők érdeklődésére jellemző, hogy Asi állítólag olaszországi nyaralását szakította meg, csak hogy itt bizonyíthasson.