Újabb brutális szögek

2008.08.23. 13:36
62 hozzászólás

Rendkívüli rajongásról tesz tanúbizonyságot az, aki Budapestről, vagy attól nyugatabbra fekvő településről érkezik Máriapócsra. Itt van a Rabócsiring, ami most a King of Europe drift futamnak ad otthont, nem kevesebb mint 280 kilométer távolságra a fővárostól. Aki ide eljön Pestről, az tényleg drift-megszállott. Azt kell mondanom azonban, hogy megéri a hosszú út, mert a pálya más jellegű, mint az eddig általam látottak és megénekeltek.

A pálya más felépítése miatt lényegesen látványosabb a verseny. Lombos fák „között”, a nézők alatt pár méterre fut az aszfaltcsík. Kicsit olyan, mintha közúton bömbölnének, csúsznának keresztbe a gépek, ami szerintem nagy mértékben emeli az egész esemény látványát.

Kíváncsi vagyok a nap végi éjszakai futamra hány ember jön össze, egyelőre a korábbi versenyekhez képest kevesebb nézőt látok. Mivel Európa szintű eseményről van szó, vannak itt sok országból drifterek.

Fél háromkor kezdődik majd a felvonulással a verseny. Addig tréning zajlik a pályán, kettőkor pedig elvileg 18 éven felülieknek szánt autómosás következik. A Verdanapokon látott hasonló produkció csalódása óta remélem, itt olyan mosás lesz, hogy majd el sem merem mondani, mit láttam. Addig is, katonadolgokban jártas kedves olvasóim, mondjátok meg, hogy mi célt szolgálnak azok a kisebb kerekek ezen a katonai járművön.