Vezettem Csikós borzalmát

2009.04.06. 21:53
100 hozzászólás


A kollégák azért valószínűleg átlátják, ki az, aki kíméli a technikát. Aki hisztigörcsöt kap, amikor valaki hidegen üvegeli a motort, vadállati erővel bassza be az ajtót - elnézést, erre nincs hangulatában egyenértékű szinonima. Szóval van, aki csak használja, mások a viaszkolást is petting-szintre fejlesztették. Úgyhogy a Csikós átengedte nekem a Bianchi vezetését, a menzáról vissza, a gyárba.


180 kilónyi ember egészen elvész odabent

Kispolskis rántással indul, egész könnyű tekerni a kormányt, de még jobb kívülről nézni, ahogy beparkol egy elefántnyi Citroen C3 mögé. Keskenyebb és alacsonyabb, mint egy Smart, és csak 30 centivel hosszabb – régen ekkora négyüléseseket lehetett csinálni. Nem is szűk, vagy legalábbis ilyesmin egyáltalán nem gondolkoztam. A Csikóssal jól elfértünk egymás mellett.

A motor nem berreg, csak ketyeg, de hihetetlenül finoman; a Csikós szerint végre tényleg rendesen be van állítva. A tulajdonos kicsit fosott, hogy majd tönkreteszem neki a váltót, mert visszafelé dupla kuplung, gázfröccs, de néhány reccsenés után sikerült összehozni.

Működik, ez tagadhatatlan. A felvételen látszik, hogy az én oldalamon kicsit nyitva maradt az ajtó. Hiába, ilyen az, amikor kultúrák találkoznak. Én rendszeresen üvöltözök a Csikóssal, hogy Marvin, nem ólajtó, te átkozott, amikor meg akarja semmisíteni a Tehén ajtaját, a Bianchináé viszont ólajtó. Ezt nem elég erősen becsapni, ahogy én csináltam, ezt állat módjára kell.

Legnagyobb örömöm viszont, hogy újabb kedvencfilm-ikont vezethettem. Megvolt már az Angyal Volvo P1800-a, a Minden lében két kanál Aston Martinja, és most a 70-es évek átkozottul vicces olasz kultuszvígjátéka, Fantozzi járműve is. Oké, Fantozzié egy Bianchina Quattroposti, a Marviné meg Panoramica, tehát ez kicsit egyterűs, a Fantozzié meg szedános, de ez nekem épp elég közel van.


Kicsit nagy neki a rendszám

Valószínű, hogy Paolo Villaggio épp a karakter lúzerségét akarta kidomborítani ezzel az autóval, de hiába néz ki viccesen, ma már látszik: ez bizony szép. Lavórkék bakancs egészséges öreg bácsi-bajusszal. Kívánatos holmi, bár én inkább már arra az autóra gyúrok, amire a minap elcseréltem a Mazdát (kis ráfizetéssel).

Most nézzék meg, és válaszoljanak igaz hitükre: miért van az, hogy ha Fantozzi megy a tévében, mindig csak én röhögök? A Fantozzi valójában szar, vagy egyszerűen hülyék az emberek?