Profi-Hiéna: Vezetéstechnikai tréning - ELKELT!

2012.12.23. 11:00
39 hozzászólás


Kell ezt részletezni? Remélem, nem. Nem kell elmagyarázni senkinek sem, hogy az autósiskolák nem Nigel Manselleket képeznek, hanem olyanokat, akik kezelni tudják az autót és képesek a KRESZ szabályainak megfelelően közlekedni. De az autó ismerete, maga a vezetés, a krízishelyzetek helyes, villámgyors és reflex-szerű kezelése nem ugyanaz, mint a gépkezelés. A rutint semmi nem pótolhatja, a vezetéstechnikai tréningek pedig messze nem hozzáférhetőek mindenki számára.

Ezért is örültünk nagyon, amikor partnerünk, a Driving Experience (röviden: Drivex) profi oktatói és cégtulajdonosai egy 70 ezer forintos, saját autós vezetéstechnikai tréninget tettek aranytálban a Mohó Hiéna elé. Mert ez tényleg rendkívül hasznos és nagyon-nagyon értelmes dolog. A szerkesztőség tagjai közül szinte mindenki járt már ilyen-olyan vezetéstechnikai tréningen (legyen az formaautózás vagy téli közlekedés) és senki nem jött úgy haza, hogy ne tanult volna valamit vagy ne vert volna ki a fejéből egy-egy rossz beidegződést.

Természetesen a saját autós tréning a legjobb, el fogunk csodálkozni, mennyire rosszul tudunk dolgokat, mennyire nem is ismerjük saját autónkat határhelyzetben. És nem kell félni, mert ellenőrzött körülmények között tanulunk: a kiskunlacházi reptér széles betonján a kockázat minimális. Az oktatói csapat pedig sokat próbált - többek között a BMW által is trénerként alkalmazott - oktatókból áll.

És a feladat? Dobpergés...

Készítsen betlehemet! A teljes kompozícióhoz mindenképpen kell jászol, háromkirályok, birkák és minden, ami egy klasszikus, betlehemi diorámához kellhet. Használjon főként (de nem kizárólag) nem ehető anyagokat, alkatrészeket, drótot, bármit, a lényeg, hogy aprólékos és felismerhető, ugyanakkor teljes legyen. Adjon a részletekre (pásztorkutya, szalma. stb.) de ne használjon kész figurákat!

A legötletesebb, eredetibb és legszebb alkotás elkészítője nyeri a tréninget! A végső határidő, ameddig a művekről készült képeket megoszthatja itt, ebben a posztban hétfő (azaz dec. 24) 12:00:00!

Kitartó Hiénák, előre!

carrera_1.jpg


drivex_molino.jpg

bbuilder.jpg