Mohó Hiéna 2015: A Mirai voltaképpen... sajt?

2015.12.19. 12:06
12 hozzászólás

Végül tizenhárom mű érkezett a Toyota Mirai-modellért folyó vetélkedésre, ebből nyolc volt érvényes - ugyanis azon volt igazi olvasói arc. Éppen ezért két szóval méltatnám az érvényteleneket is, mert azok se voltak piskóták. Ami rettentően tetszett, az j030g műve volt, aki egyébként kissé indignálódottan jegyezte meg: nem volt elég idő elkészíteni a pályaművet. Hja, ha valaki nem csak egy képet vág és csattint egyet az exponálógombbal, hanem hosszan melózik, annak tényleg kevés... Viszont érdemes megnézni, mit küldött - csak az egyik táblát rakom ki, a másik előjön, ha kattintotok a galériára:

De TelapoV8 megfigyelése, miszerint a Mirainak ferencjóskaarca van, szintén megcsiklandozott valamit a hipotalamuszomban. Igen, én is éreztem, tudtam, de valahogy sose mertem kimondani, ott legbelül, pedig mennyire igaz:

Akkor jöjjenek az érvényes művek közül a második-harmadik helyre befutók. Professor Pigeonnak igaza van, mint TelapoV8-nak is Ferenc Józseffel: a Mirainak szakálla van. Szerencsére neki magának is, s felismerte a LED szükségességét is, lám, így nézett ki ő a gyönyörű modellért folyó öldöklő művészi küzdelemben:

peti.olah egy arasszal azonnal feljebb tette a lécet: két szemüveggel teljesen embertelenné tett, LED-csíkoktól hemzsegő, ijesztő és felismerhetetlen ábrázattal már tényleg kimaxolta a kisgyerekijesztgetés műfaját, s bár a produkciója zseniális, valahogy túl sok az ív a műben, talán ha lett volna ilyen kiváló, aliexpress-es cucca, azzal jobban hasonlított volna tán. A második helyre bőven szuper, de az elsőre persze esélye se volt:

Mert akadt egy Mirai-utánzó Godzilla, egy FCV-Madonna-festő Mikelandzseló, egy tüzelőanyagcellákból épített Olümposzról flegmán ránk tekintő szobrász-isten, akivel halandó nem vehette fel a harcot. horvatht volt az, akinek kockasajtos műremeke remélem, ezentúl az internet bugyraiban kering, megédesítve a formatervezők rémálmait:

horvatht-től azt kérjük, ide írja meg a pontos nevét és címét, hogy elküldhessük neki a modellt, a többieknek - akiknek a produkciói a galériában szintén megtekinthetők - nagyon kellemes karácsonyt és boldog 2016-os évet kívánunk!

Az idei karácsonyi hiénákat – köztük a még futó és a már lezárt feladványokat  itt találod egy helyre gyűjtve.