Golden Volvo Hiéna 2015: a győztes

2015.12.28. 12:21
5 hozzászólás

Általában nem szoktunk sokat gondolkodni a Hiéna-feladványok győztesein, de a szexi képpáras hiéna mellet a videós Volvo-hiéna is gondolkodóba ejtette a szerkesztőséget. Aztán jött a heveny bejglimérgezés, de végre megszületett a nehéz döntés.

A feladat annyi volt, hogy egy Volvo-törésteszt videóját kellett reprodukálni háztáji eszközökkel, beleértve az autó modellezését.

Sajnos néhány jelentkezőnél, például Tomminál volt otthon Volvo-modell, pedig kár érte, mert a feszültségkeltés kiválóan sikerült, az ember már szinte várja a csattanást. Csak hát a fal a gyengébb láncszem.

Sokkal inkább valami ilyesmire gondoltam, ahogy Bal5 kiválóan használta ki a mézeskalács-szezon tetőzését. Azonban mindez még semmi a két győzelem-esélyeshez képest:

Végül azonban két olyan videó között kellett dönteni, amelyekre nem számítottam, mivel a két jelölt nagyon elengedte a fantáziáját. RAlmos például reagált arra, hogy mostanában újra velünk van az erő. Rettenetesen munkás dolog egy ilyen stop-motion videó Legóval, kellőképpen el is ájultunk. Gratulálunk a műhöz!

Azonban az még a legmélyebb bejglikómában sem fordult volna meg a fejemben, hogy valaki Volvo kamionnal készíti el a töréstesztet, méghozzá kis átfedéses, ráfutásos balesetet fog reprodukálni egy terepasztalon, olyan drámai eszközökkel, mint a környéken ikes tevékenységet folytató, (vélhetően) jávorszarvasok. Csak annyit árulnék még el, hogy a lírai filmben egy ponton szerepel egy Ponton! Aki nem tudná, mi az eredeti sztorit, az itt elolvashatja az eposzt, a többi pedig Autopeti filmjén:

Végül a bölcs, de elfogult zsűri ennek a filmnek ítélte oda a (remélhetőleg) aranyozott (belsejű) pendrájvot és falinaptárat, annak ellenére, hogy a finn kamion valójában Mercedes volt és nem a jobb, hanem a bal hátulját találta el a Pontonnak. Azonban a stop-motion videó is jutalmat érdemel, ezért a szokásos vigaszdíj-tartalékunkhoz ismét hozzá fogunk nyúlni, hogy RAlmos is elnyerje jutalmát. Köszönjük a játékot, reméljük, ti is élveztétek.

Az idei karácsonyi hiénákat – köztük a még futó és a már lezárt feladványokat itt találod egy helyre gyűjtve.