Hogyan építs lakóautót otthon?

2018.10.05. 10:37
22 hozzászólás

A Totalcar berkein belül egyesek szerint túlreprezentált az outdoor szekció. Pere Lacinak és Göbölyös Motordoktor Zsoltnak lakóautója van, nekem lakókocsim, és néha az Égéstérben is szó esik a témáról. Néha beesik egy lakóautó, és például Göbi most is épp egy tetősátor tesztet ír, amit hamarosan olvashattok.

Elég sokat foglalkozom a lakóautó-építés gondolatával, igyekszem megismerni a belső felépítést, a technikákat. A házi építésű lakóautó gondolata nemcsak nekem jutott eszembe, itthon is akadt, aki belevágott egy átalakításba. Emiatt a Youtube-kezdőlapom gyakran dob elém lakóautós, expedíciós lakóautós videókat, ez most se volt másként.

A videóban egy lelkes fiatalember kb. 30 perc alatt mutatja be igen részletesen, hogyan épít egy régebbi Renault Master teherautóból egész használhatónak tűnő lakóautót, gyakorlatilag a házuk előtti utcán. Bár van pár dolog, amit másképp csinálnék, de gondolatébresztőnek kiváló videó lett.

A videó egy kis sorozat része, így a következő részben már láthatjuk, milyen is az élet a mozgó otthonban.

 A 3. részben pedig megmagyarázza, mit hogy és miért úgy épített be a furgonba, ahogy. Illetve beszél az addig tapasztalt dolgokról és bemutat egy egész egyedi fűtési megoldást (bár azt gyanítom, azért -20 fokban már nem annyira hatékony).