Csodás történet a sziklával blokkolt autóról, a részeg egyetemistákról és a geológus bosszújáról

2019.01.29. 18:19
10 hozzászólás

Aligha a közösségi média lesz az a találmány, amire az emberiség a legbüszkébben emlékszik majd vissza a 21. századból, de tagadhatatlan, hogy vannak érdemei. Twitter nélkül például sosem hallottunk volna Melissáról, a kaliforniai geológusról és arról, hogyan vágott vissza pár másnapos egyetemistának, akik ezt a homokkősziklát gurították az autója elé egy részeg éjszakán.

DxTfntLU8AA6UVo

A történet főszereplője az a néhai homokkőszikla, amit arra tartottak a parkolóban, hogy ha valaki elbénázná a ki- beállást, inkább annak menjen neki és ne a kerítésnek. Emiatt a szikla miatt volt már konfliktusa Melissának a szomszédba költözött srácokkal. Mint mondja, egyszer már átfordították az oldalára, de akkor még visszagurította a helyére.

Aztán nemrég nagy buli volt a szomszédban, ami alatt le is ment szólni, hogy maradjanak távol a kertjétől és megkérte a részeg társaságot, hogy reggel hétig parkoljanak el az autója elől. Reggel aztán erre egyértelmű gesztusként az autója elé gurított szikla fogadta (és a kép szerint, mintha a pickup is útban lenne még). Ez idáig nem egy nagy sztori, ilyen vagy ennél komolyabb csínyek mindennaposak a világ egyetemi kampuszain. A folytatás viszont parádés.

bdt

Mint PhD-jét végző vulkanológustól, Melissától nem idegen a gyakorlati geológus munka. Ahogy nem idegen tőle a vésőgép se: miután felkapta a védőfelszerelést, reggel fél nyolctól kis megszakításokkal négy órán át szólt a rock a kezei alatt. Vélhetően a másnapos fülek nagy bánatára. Az eredmény: egy kiszabadított autó, egy sziklából lett kőhalom és egy nő, akire innentől vörös őrültként hivatkozhatnak a szomszédok. Másra állítólag nem is futotta tőlük nyilvánosan az akció után a szúrós tekinteteket és biccentéseket leszámítva. 

DxTfntMUUAAolq

A történet megosztása után rövid időre a Twitter népmesei hősévé lett Melissa követői ezerszám szaporodtak a napokban. Az efféle bosszú mindig hálás téma a neten, Melissa pedig jól tudja, hogy a geológia – manapság különösen – nem a legmenőbb tudomány, ezért is örül annyira a semmiből jött sztárságnak. Azt mondja, szeretné arra használni, hogy bevonja a nyilvánosságot a szakterületébe.

btdg.png

Ha kedvet kaptál a geológiához, ide kattintva találod Melissa Twitterjét.