Annyi kátyú volt az úton, hogy eljátszották rajta a holdra szállást

2019.09.03. 22:11
7 hozzászólás

A hét videóját hozta össze egy indiai művész és kamerása a dél-indiai Bengaluruban. Ilyen jól kivitelezett úthibán gúnyolódást még a Kétfarkútól sem láttunk.

Baadal Nanjundaswamy egy egész ismert festőművész Indiában, bár annyian valószínű még egy művét sem látták, ahányan ezt a videót a napokban látják a neten. A holdfelszínes párhuzam azon túl, hogy a maga egyszerűségében zseniális, nem véletlen. India épp kedden állította Hold körüli pályára Csandraján-2 nevű űrszondáját. Ha a szonda sikerrel landol majd a Holdon, India lesz a negyedik ország, amelyik sikeresen eljutott a szomszéd égitestre. Nagy eredmény, de nem olcsó: 10 milliárd rúpiába (41 milliárd forint) kerül a projekt, Baadal pedig alighanem azt akarta éreztetni a videóval, hogy volna jobb helye a pénznek az országban. 

jk

Baadal amolyan indiai Banksy-ként alkot India utcáin. A kátyúk, úthibák és úgy általában a közlekedési infrastruktúra borzalmai visszatérő témája, amiből arrafelé bőven akad. A Twitterén megtalálod más munkáit is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.