Az oroszok megcsinálták a Cybertruckot, harmincad annyi pénzből

2019.12.28. 15:08
6 hozzászólás

A Tesla Cybertruck hatalmas port kavart a bemutatása után. Az egy dolog, hogy a golyóálló üveget egy vasgolyóval betörték a bemutatón, a világ mégis inkább a formaterven akadt fent, és el is kezdtek belőle poénokat gyártani. Viszont a negatív reklám is reklám, mondhatni egy hét alatt világhírű lett, és egyelőre az orosz internetre is bejuthatott. Így ihlette meg akaratlanul Elon Musk az orosz Pushka Garage csapatát, akik egy Lada Samara (VAZ 2109) alapjaira megépítették a Cybertruck paródiáját.

Az autó alapja egy magára hagyott Lada Samara, amit nagyon kevés ráfordítással életre leheltek. Ezek után lehámozták a karosszériát és építettek köré egy cybertruck alakú csővázat. Ezt hitelesen lefedték festetlen fém lemezekkel, majd minden apró részletet lemásoltak, mint mondjuk a szpojlerek vagy a LED fényszórók, sőt a felniket még tovább is gondolták. A tetővonal az elejétől a végéig sötétített üvegpanel, akárcsak az igazin, bár platót nem építettek neki.

Az építésnél azt mondták, nagyjából 80 ezer rubelbe került a projekt, átszámolva 400 ezer forint, ami pont harmincada az eredeti Cybertruck 12 milliós induló árának. Azóta az autó felbukkant egy hirdetőoldalon 666 666 rubelért, ami átszámolva több mint 3 millió forint. Alatta a hirdetőszöveg is paródia végig, ahol azt írják, hogy a jármű papírokkal rendelkezik, amikhez hivatalosan tartozik egy daráló. A valóságban az orosz Cybertruck valószínűleg nem léphet az utakra, inkább csak a hatóságok humorérzékén múlik, hogy futhatott pár kört forgalomban.

Ha pedig végignézné a dokumentált építést, akkor itt a készítők videója: