Ilyen autói voltak Michael Jordannek

2020.05.27. 14:59
17 hozzászólás

Michael Jordant minden idők egyik, ha nem a legnagyobb sportolója volt. Sokak örömére, közel két évtizednyi győzködés után 2016-ban végre igent mondott az NBA-nek, hogy az utolsó bullsos szezonjáról készült felvételeket egy dokumentumfilm-sorozat formájában nyilvánosságra hozzák. Ez a sorozat jelent meg idén a Netflixen, The Last Dance címmel - avagy az Utolsó Tánc.

A sorozat persze jóval többet mutat, mint egyetlent szezon, már kicsi korától betekintést nyerhettünk Jordan életébe, és karrierjébe. Sajnos az ESPN dokumentumfilmjének utolsó részei is kijöttek a múlt héten, és azért sajnos, mert ez is tipikusan olyan sorozat, hogy miután véget ért, teljes ürességet érzel magadban. Majd megnézed még egyszer.

A sorozatról fölösleges többet beszélni, aki akarja, úgyis megnézi. Mindenesetre Jordan rengeteg munkája nem csak a pályán, hanem a pályán kívül is kifizetődött, többek között erről tanúskodik irtózatos vagyona, (eladhatatlan) luxusvillája, és nem utolsó sorban rengeteg autója is. Most a sorozatban feltűnt autókat vesszük sorra, bár szinte biztos, hogy ennél jóval nagyobb gyűjtemény áll az élő legenda tulajdonában.

Corvette C5

A sorozat elején Jordan egy fekete Corvette C5-el parkolt le a Bulls edzőközpontjának parkolójában, nem feltétlen a legszabályosabban - ezt Twitteren páran meg is jegyezték. Az ötödik generációs Corvette-et egyébként 1997 és 2005 között gyártották, és egy 347 lóerős, 5.7 literes V8-as motor hajtja. Nem mellesleg mi is teszteltük.

Corvette C4 ZR-1

A Corvettek iránti szeretete abban is tükröződik Jordannek, hogy nem csak egy volt neki, sőt. Baseballos kitérője során is lencsevégre kapták egy negyedik generációs ZR-1-ben, itt éppen egy fiatal rajongónak ad autogramot.

Volt még neki egy bronz színű is, szerényen JUMP23 rendszámmal.

Ferrari 550 Maranello

Az 550 Maranellót egy 458 lóerős, 5.5 literes, V12-es motor hajtja és különlegesség, hogy az autó mintájára készült Jordannek cipő is, az Air Jordan XIV.

Porsche 911 Turbo Cabriolet Slant Nose

Miután harmadik bajnoki címét is bezsebelte a legenda, egy Porsche 911 Turbóval hajtott el Chicagóból. A Porsche Slant Nose elnevezése onnan jött, hogy az eleje a felnyíló lámpáival inkább hasonlít a 935-ös versenyautó elejére, mintsem a hagyományos 911-re. A 282 lóerős Porsche 4,9 másodperc alatt képes teljesíteni a 100-as sprintet. Az egyedi rendszám természetesen itt is megvillan. 

Porsche 911 Turbo S

Jordannek Porschéból is több volt, köztük egy 911 Turbo S. A sorozat kilencedik részét is szolidan úgy zárták le, hogy elhajt egy piros modellben, aminek rendszámtábláján az AIR felirat díszeleg. Egyébként Turbo S hathengeres motorja 424 lóerőt tud, ez 22 lóerővel erősebb, mint a sima Turbo, és 3,7 másodperc alatt van százon. A Ferrarihoz hasonlóan a Porschék iránti szerelme is megjelent cipőformában.

Land Rover Range Rover HSE 4.6

A hatodik rész végén már a korábban is említett eladhatatlan luxusvillájából távozik Jordan egy második generációs, piros Land Rover Range Rover HSE 4.6-ban. Ezt egy 4.6 literes V8-as motor hajtja, ami 225 lóerős teljesítményt ad az autónak. A rendszámtábla nem látszik, de itt is egyedi, TWO TRAY-felirat szerepel rajta.

Volt egy másik Land Rover Range Roverje is, a sorozatban éppen reggelizni indult vele baseballos kitérőjekor.

Mercedes-Benz S600

Az S600-ast egy V12-es motor hajtja, ami 389 lóerőre, és 569 Nm nyomaték leadására képes.