Nem kell ide rendőr, nem is történt semmi se…

2020.10.21. 14:26
19 hozzászólás

Egy teherautós baleseteket és közúti ellenőrzéseket szemléző Facebook-oldalon osztották meg a golfos srác filmre kívánkozó sztoriját. Hogy mi köze a Golfnak a teherautókhoz? Várd ki a végét.

A történet úgy kezdődött a Velbertben szolgálatot teljesítő rendőrök számára, hogy valaki telefonon jelezte éjjel fél tizenkettőkor, hogy gyaníthatóan utcai verseny zajlik a Siemens Strassén. A járőrök azonnal kirongyoltak, leellenőrizték a környéket, de semmit nem találtak, mindenki megnyugodhatott.

Aztán másfél órával később, éjjel egy körül egy férfi telefonon jelentette be, hogy a fia közlekedési balesetet szenvedett, de igazából tényleg senkinek semmi izgulni valója, mert a gyerek egyrészt nem is közterületen törte össze a kocsiját, másrészt meg egy fán kívül másban nem esett kár. Oké, a srácot apuka gyűjtötte be még éjfél előtt, miután 23:40 körül telefonált a fiú, hogy hát volt egy kis pittyputty, kellene némi atyai segítség. Papa el is ment a Siemens Strasséra , az enyhén sérült gyereket hazavitte, de aztán úgy gondolta, inkább mégis inkább bemennek a kórházba, nézzék át a kölköt a szakemberek (akik aztán bent is fogták).

Az nem derült ki a posztból, hogy a 270 lóerős Golfot vezető húszéves srác találta ki ezt a haláli mesét az egyetlen fával meg a magánterülettel, vagy már papa próbálta menteni a menthetőt – akárhogy is, egyikük sem gondolta át kellőképpen a dolgokat. Mert ugye az összetört Golf még ott volt, ahová a baleset után került. És azt előbb-utóbb valaki kiszúrta volna, mert hát nem éppen szabályosan parkolt. De haladjunk csak sorjában.

Papa bejelentése után a rendőrök megint kigurultak a Siemens Strasséra, és kicsit alaposabban körülnéztek. És ez az a pont, ahol nagyon jó lett volna egy kamerával bekapcsolódni a zsaruk munkájába. Forgatókönyvíró sem tudná ennél tökéletesebben felépíteni a történetet, ami aztán a Golf felfedezésében csúcsosodott ki.

Először a kitört fa darabjait találták meg az esőtől vizes út melletti füves részen. Aztán elkezdték követni a sodródó Golf nyomait. Amik a járdán, majd egy növényekkel teleültetett részen át vezettek egyenesen a szomszédos ipari terület határáig. Itt azért még bőven lendületben volt a kocsi, áttörte a kerítést, majd dobbantott egyet, és több méter magasra emelkedve a mélyebben fekvő ipari terület fölé repült. Földet érni még nem tudott, mert először egy pótkocsi tetején kapott gellert, hogy aztán egy teherautó fülkéje és az előtte parkoló pótkocsi közé, közel függőlegesen beékelődjön. Gyakorlatilag hagyományos landolásról nem is beszélhetünk, hiszen egyáltalán nem ért talajt a kocsi egyik része sem.

Mondjuk a srác (vagy apukájának) meséje nem hazugság volt, csak ahogy mondani szokás, a valóság _nem_minden_ részletét fejtették ki. Illetve hát a semmiben sem esett kár azért konkrétan finom lódítás volt: a rendőrök gyors felmérése alapján a nyomokat végigkövetve olyan 125 ezer eurónyi anyagi kárt számoltak össze. Ez a mai, szupererős forintra átszámolva bő 45,5 millió. Az a semminél egy egészen picivel azért több. És ebben gondolom a totálkáros Golf értéke még nincs benne. Azt hiszem a srác kötelezőjén egy-két bonus-pont ugrani fog…

Ja, természetesen a fiatalembert feljelentették, nem csak a baleset okozása miatt, de mellé csapták a baleseti helyszín elhagyását, az illegális közúti versenyben való részvétel gyanúját is. Szerencsére se alkoholt, se drogot nem mutattak ki mindezek mellé a tesztek, de, nem túl meglepő módon, a jogsiját azonnal bevonták.

Hogy megpróbálta hülyére venni a hatóságokat, és egy bagatell történettel kidumálni az egészet? Már jó ideje tudjuk, nem ez számít, hanem hogy: „De sikerült?”