Így néz ki egy kertváros, ahol autók helyett repülők parkolnak a házak előtt

2021.01.09. 10:20
5 hozzászólás

Az utak olyan szélesek, hogy repülővel előzhetsz rajtuk repülőt, a garázsok mellett/helyett pedig hangárok épültek a házak mellé a kaliforniai Cameron Airpark Estates-ben. A kisrepülők városkája egyáltalán nem páratlan Amerikában, de ha még nem láttál ilyet, nehéz lesz nem rácsodálkoznod erre a pár perces túrára a Cameronban.

Ugyan még az USA-ban sem gyakori, de nagyjából ötven ilyen légi lakóparkot találni az országban. Hol privát, hol nyilvános repülőterek köré épült lakóparkokról van szó, amik közvetlenül vannak összekötve a futópályával, azaz az itt lakók akár megtehetik, hogy a nappalijukból átsétálnak a garázsukba, beülnek a kisgépükbe, végiggurulnak a szomszédság előtt, majd elrepülnek a dolgukra. Ha a rekumbenses videósok videója helyett magad lépkednél körbe a Cameron Airpark Estates-ben, itt megteheted: 

Nehéz lenne megmondani, mennyire számít ez az életmód luxusnak arrafelé. Egy eladó házat mindenesetre találni a Zillowon a lakóparkban. Annak 1,5 millió dollár az ára, ami még csak nem is sok egy 400 négyzetméteres villáért Kaliforniában, és persze ahhoz is tartozik egy óriási külön hangár a kert végében.