Mai cukiság: a WRC vagy a nyúl fordul szebben a havas hajtűben?

2021.01.14. 15:02
10 hozzászólás

Pihekönnyű, de valóban szórakoztató mikrotartalmat dobott össze a Hyundai rali-világbajnoki csapata, vélhetően egy PR-esük. A helyszín az Alpok havas szerpentinje, ahol a jövő heti Monte-Carlo-ralira tesztelnek a ralisport legnagyobbjai. Például Ott Tanak, akinek a hatjűtechnikáját most összenézhetjük egy helyi vadnyúléval, és hát nem egyértelmű, hogy az evolúció és a mérnökök versenyében ki teljesített jobban. Sajnos az Instagram béna, nem tekerhető lejátszójával kell nézni egy eleve hülyén vágott videót, de talán megéri pár másodperc vidámságért. 

A fenti cukisággal szemben valós hírértékkel bír a tény, hogy jövő héten startol a 2021-es rali-világbajnokság Monte-Carlóban. A gyári csapatok már egy ideje vadul tesztelnek, a hétszeres világbajnok, egyben címvédő Sébastien Ogier például annyira vadul, hogy tegnap csúnyán összetörte a Yaris WRC-t az Alpokban. Megúszták sérülés nélkül, de biztos nem tesz jót a hangulatnak egy bukás ilyen közel a szezonhoz. 

jkhv

Máskülönben a szezonnyitóhoz hasonló körülmények között zajlik a tesztelés mindenkinél. Azaz a havas, jégfoltos utakon hangolja magát mindenki, ez itt például szintén a Hyundai tesztjéről van, nyúl nélkül.