A járvány balekja a képviselő, aki otthoni háttérképpel próbálta elfedni, hogy épp vezet, de lebuktatta a biztonsági öv

2021.05.11. 09:07
7 hozzászólás

A semmiből lett az internet balekja Andrew Brenner, Ohio állam egyik szenátori körzetének képviselője. A politikus egy videókonferenciára jelentkezett be látszólag az otthonából, de gyanús lett, hogy időnként jobbra-balra néz, és hogy az ingének feszül egy biztonsági öv.

A járvány elhozta az online konferenciák korát, aminek a talán legnagyobb nyertese a Zoom nevű alkalmazás lett. Iskolák, vállalatok és mindenféle közintézmények használják milliószám videóbeszélgetésekre a pandémia idején, és így tesz időnként az az ohiói testület is, aminek a tagja Brenner. A testület egyik beszélgetésébe csatlakozott be május 3-án, egy láthatóan szerkesztett háttérrel, de nem is csak az ilyenkor az ember sziluettjénél mindig látható béna vibrálás buktatta le, hanem a biztonsági öv, és az előre hajolva jobbra-balra nézés. 

Brenner a rá érkező felháborodáscunamira úgy reagált, hogy ez nem nagy ügy, számtalanszor jelentkezett már be ilyen konferenciákra vezetés közben, szerinte ez olyan, mintha telefonálna. Ebben talán nem téved, de az általános felháborodás szerint, ha szerinte ez nem nagy ügy, minek próbálta meg egyáltalán azt a látszatot kelteni, mintha otthon ülne? Másrészt ha ennyi figyelmet szán a rá bízott közügyekre, minek ment politikusnak? A legjobb érv a húzása ellen viszont az a groteszk helyzet, hogy a helyi politikusok, köztük Brenner egy ideje már azon igyekeznek, hogy a jövőben szigorúbban büntessék az útjaikon azokat a sofőröket, akik figyelemelterelő dolgokat csinálnak vezetés közben, sőt, épp aznap vitáztak erről, amikor a híressé lett felvétel készült.