Ha nincs 160 milliód a bankban, meg se nézheted ezt a Peugeot-t

2021.07.02. 14:50
7 hozzászólás

Bevett gyakorlat a méregdrága klasszikusoknál, hogy már az autó megtekintését is banki igazoláshoz és személyazonosításhoz kötik, de nem sokan gondolták volna pár évvel ezelőttig, hogy erre a szintre elérjen egy kétajtós Peugeot.

Pedig egy, Jean Todt rendelésére készült 205-ös idén tavasszal már belekóstolt a 400 ezer dolláros határba (róla itt írtunk), de a Luxury Car Consulting kínálatában most feltűnt, teljesen restaurált 205 Turbo 16 még erre is rátesz a maga 534 ezer dolláros kikiáltási árával. A képekről tudni kell, hogy csak illusztrációk. A szín - Winchester Grey - legalább stimmel, mivel a négy darab, Jean Todt-féle Peugeot-hatalmasságoknak készült speciális modellen kívül az összeset ilyenre fújták.

A B-csoportos rali üde melléktermékeként készült homologizációs modellek manapság egyébként is borzasztóan kelendőek a gyűjtői piacon, de ahogy a legtöbbjük, úgy ez a kis T16-os is rászolgál a népszerűségre: a középmotoros, 1775 köbcentis négyhengeres a 197 lóerejével és 255 Nm-ével 6 másodperc alatt teljesítette a 0-100-at, a csővázas felépítésével és szélesített karosszériájával ma is ritka különlegességnek számít. Sajnos a benne rejlő potenciált az utakon már aligha kamatoztathatja. A homologizációhoz szükséges minimum, 219 darab készült belőle, így nem csoda az elképesztő ár.

Via Carscoops