Legjobb pickup név: King Kong Cannon

2021.11.18. 13:00
0 hozzászólás

Bár a névadásban inkább az amerikai és az olasz gyártók szoktak remekelni, lassan a kínaiak is kezdik megtalálni a hangot: a Great Wall Motors legutóbbi pickupját King Kong Cannon, azaz King Kong Ágyú névre keresztelték. Az autó képességeit látva mondjuk felmerül a kérdés, hogy tudják-e, ki az a Kong, és mit képvisel.

Értesülések szerint a KK Cannon a saját kategóriájához mérten kissé középszerű: méretre ugyan passzol, a Ford Ranger dimenzióban mozog, szélességre is csak néhány centivel marad el tőle. Ám míg a Ranger kiviteltől függően 1250-1024 kilós hasznos terhet képes cipelni, a KK Cannon ugyanezt tudja - csak éppen fontban. Ez alig üti meg az 500 kilót, így igazi munkagépnek csak korlátozottan alkalmas az autó, de a szintén alacsony terepszögei miatt még off-roadozni is csak módjával érdemes vele. 

Két, turbós erőforrással lehet rendelni a King Kong Cannont, egy kétliteres dízellel (164 lóerő) és egy szintén kétliteres benzinessel (195 lóerő). Nem derült ki, hogy melyik motorra vonatkozik, és hogy összkerekes-e egyáltalán, de a fogyasztási adat 11 liter/100 km, ez nagyjából átlagosnak mondható. Hogy miért lehet mégis életképes a King Kong Cannon, azt könnyű kitalálni: 100 ezer jüant kérnek érte, ami 5 millió forintnak felel meg, ezzel az árral biztos sikeres lesz a hazájában, és esetleg más árérzékenyebb ázsiai/afrikai piacokon. 

via thedrive.com