Túlélés és győzelem: motorosok diadala a Bamako Rally-n

2024.06.20. 06:05

Az eheti rendhagyó Totalbike Égéstér vendégei Jeney György és Somogyi Viktor, akik többszörös bajnokok a Bamako Rally motoros verseny kategóriájában. Gyuri négyszer, Viko pedig háromszor indult el az embert próbáló afrikai futamon, és mindketten kétszer is győztek. A megpróbáltatások és a vérremenő küzdelmek során szoros barátság alakult ki közöttük – hiszen Afrikában összetartás és egymás feltétlen megsegítése nélkül nehéz túlélni.


A Bamako Rally motoros kategóriája pedig különösen kemény, hiszen a versenyzőknek magányosan kell leküzdeniük az európai autópályákat, az Atlasz-hegység hágóit, a mauritániai dűnéket és a közép-afrikai mangrove erdők ragadós, vörös homokját. Mindemellett a zord időjárás sem kíméli őket: az út során előfordulhat -10 fokos hideg és hó, majd néhány nappal később akár 55 fokos hőség is. Elmondásuk szerint a futam habár fizikailag is rendkívül megterhetől, mégis inkább fejben dől el.

424618740 8025208617496097 8947341069501925157 n

Ma Gyuri és Viktor az izgalmas kalandjaikról mesélnek, hasznos tippeket osztanak meg a motoros felkészüléshez, és bátorítanak mindenkit, hogy vágjanak neki a különleges kalandnak. Szeretnék, ha a jövőben minél több motoros élhetné át a Bamako Rally és Afrika kihívásait, ezért mindenkinek szívesen segítenek a felkészüléssel kapcsolatos kérdésekben, és adott esetben a futamon is.

A teljes adás letölthető innen MP3-ban.

Korábbi adások:

A kínai elektromos autókat megsarcolják, ugye?
Az EU extra vámot vet ki a Kínából érkező elektromos autókra az európai autóipar védelmére, de vajon ki jár rosszabbul? Van igény az európai villanyautókra? Milyen autót keresnek, és milyet vesznek helyette a Használtautóról a magyarok? Az autópiac nagy kérdései, tapasztalataink és vágyaink a friss Égéstérben!
Kopasz, NKH, műszaki vizsgák és szívatások – pedig ez egy milliárdos biznisz lenne!
Az Égéstérben kitárgyaljuk a behozott használt autók honosításának kínjait, az időpontfoglalási rendszer problémáit, és a lehetséges megoldásokat.