Mi változott a legutóbbi felvétel óta? Kopasz jelent, Lepo értékel, Marci kérdez

2024.08.23. 09:27

A külföldi autók műszaki vizsgáztatása továbbra is döglődik, állítják a nevük elhallgatását kérő NKH-s dolgozók, na meg a szakmabeliek, amikor a február óta országosan elérhető vizsgaidőpont foglaló rendszerről kérdezem őket. Mindeközben a hivatalos kommüniké végtelenül optimista, ami nem is csoda, hiszen a suta rendszert a nép a hátuk mögött már rég kijátszotta, a trójai faló bejutott, így az eredeti szándéktól eltérően a magánszemély ügyfelek ma már szinte képtelenek időpontot foglalni a vizsgákra.

Történt ugyanis, hogy egyes vállalkozások (akik feltehetően előtte is autók vizsgáztatásából éltek) a hatósággal ellentében beléptek az internetbe, és vele együtt a 21. századba, ahol automata szoftvert fejlesztettek a rendszerben időről-időre felbukkanó szabad időpontok gyors megszerzésére. Na, és mi történik ezekkel az időpontokkal? Hát árulják őket, ugyancsak az interneten.

De a helyzet ennél jóval összetettebb, hiszen a balul sikerült rendszeren túl további fejtörést jelent a vizsgabiztosok egyre csökkenő száma, vagyis az alulmotivált dolgozók elvándorlása, illetve kiöregedése is. A végső megoldást egyedül a vizsgák külső állomásokra való kiszervezése jelentené - állítják a szakma nagyjai, csakhogy erre még várni kell. Hogy meddig? Senki sem tudja. Mindenesetre a hatóság hozzáállásáról sokat elmond, hogy a legutóbbi felvétel óta számos olyan motívum is kirajzolódott a magatartásukban, amit egyesek szándékos szívatásnak is érezhetnek, mint például az EB focimeccs alatt megnyitott időpontok, vagy a többi hasonló, amit a műsorban majd jól meghallgathatsz.

Fontos: ezt a felvételt most extrán oszd meg légyszi minden lehetséges fórumon, hogy tutira eljusson a toronyba, köszi!

A teljes adás  letölthető innen MP3 -ban.

Korábbi epizódok:

Melyik a menőbb, a Dacia Duster vagy a Cupra Terramar?
Győr új büszkeségét, a Cupra Terramart hazájában, Spanyolországban láttuk először élőben, a megújult Cupra Leont és Formentort viszont itthon vezettük. Megvitatjuk, mit gondolunk a minden eddiginél vagányabb Dacia Dusterről, amit dízelmotor hiányában lágy hibridként teszteltünk. Az újdonságok mellett kitérünk a TC flotta lakatoláson frissen átesett tagjára, az 1987-es Cápa 5-ös BMW-re, ennek kapcsán elmerengünk az acéllemezek oxidációján...
A Red Bull szárnyakat ad a McLarennek
Papírforma szerint indult a 2024-es Forma-1-es szezon, Max Verstappen előnye behozhatatlannak tűnt, most mégis a McLaren és Lando Norris kapott szárnyra. Okokról, esélyekről, kulcsemberekről és a showbizniszről beszélgettünk.