Parkoló Parádé: a veteránoké a főszerep!

Parkoló Parádé 36. a króm jegyében

2022.06.04. 06:25

A régiautózás varázslatos élmény, de mivel az öröm csak nő attól, ha megosztjuk, ezért június 19-én, vasárnap a veteránoké Parkoló Parádé porondja. Sőt, autóztatás is lesz, aminél nagyobb buli kevés van.

Nem kell megijedni, a Parkoló Parádé marad az, ami eddig volt: könnyed, jó hangulatú bandázás, egymás autóinak és az élet nagy dolgainak kibeszélésével. Viszont idén mindegyik buli tematikus, legutóbb például a tuningé volt a főszerep, és remek móka volt. Rengetegen eljöttetek, aminek nagyon örülünk, és bár a bejutást lelassította a nagy számú látogató, dolgozunk rajta, hogy legközelebb zsírozott csapágygolyóként csusszanjon be mindenki a Hungexpo területére.

De most nem lefűrészelt kipufogóból üvöltő motorokkal verjük fel a csendet, hanem inkább a szépséggel hódítunk. Hiszen szép dolog egy turbóval hegyesre húzott BMW E46, de milyen szép egy eredeti fényét őrző BMW E24! Mi a Totalcarnál mélyen hiszünk a virágozzék minden virág elvében, tehát a június 19-én vasárnap a krómozott lökhárítók, a karburátorok és korai befecskendező rendszerek, meg úgy egyáltalán a klasszikus autózás a téma. És a legjobb az egészben, hogy ismét lehetőség lesz autóztatásra, azaz utaskörökre 30 vállalkozó tulajdonos autójában.

Vettem részt autóztatáson korábbi PP-n, és csodálatos élmény, hatalmas buli sofőrként. Terápia helyett kéne felírni, mert tengernyi szeretet, baráti visszajelzés és öröm a jutalma a pilótáknak, hogy megosztják szép autójuk élményét. Az esemény 14:00-től este nyolc óráig tart, de hogy ne üljön senki hat órát egyhuzamban a volán mögött, szünetet is lesz. Ekkor jön a Mesterkurzus, előadó a Minis körökben jól ismert, és a restaurálás, a veteránozás világában igen tapasztalt Linczmayer Balázs lesz. A téma? Természetesen a régi autók felújításáról lesz szó, értékmegőrzésről és -teremtéséről. Akár van már valami régi vasad, akár még csak álmodozol róla, érdekes lesz!

Aki vendégként autóba ülne, attól sem kérünk sokat, csak annyit, hogy a Passzázs területére lépés előtt regisztrálja magát kollégáinknál. Erre terveink szerint közvetlen az ajtó mellett lesz lehetőség, és arra is figyelünk majd, hogy ne legyünk többen a mozgó autók körül, mint ahányan elférünk. De öt óra rengeteg idő, mindenkire sor kerül, és néhány autót be is mutatunk majd a résztvevők közül.

Persze eközben a parkolóban és a kövezett területen a szokott örömünnepre számíthattok, gyerekprogramokkal, kiállított autókkal, mókával-kacagással, a világ dolgainak mély, vagy épp csak kellemesen felületes megvitatásával, ahogy az lenni szokott. Hiszen a lényeg ti vagytok. Bár a klasszikus autóké a főszerep, nemcsak azzal lehet jönni. A Parkoló Parádé továbbra is mindenkit szeretettel vár, akár céges Focusszal, akár telepi Corollával, akár Porsche Boxsterrel érkezzen. Bővebb információkat lentebb, vagy ide kattintva olvashatsz!

Információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

A következő, 38. Parkoló Parádé 2022. október  16.-án, vasárnap lesz a Hungexpo területén. Részletek hamarosan!

Tervezett programok (folyamatosan frissül):

  • Az idén megszokott receptet követve ismét egy téma köré húzzuk fel a rendezvényt: a tuningautók, a csillogó veteránok, valamint a sportkocsik után most a nyolcvanas-kilencvenes évekbe ugrunk visszaEhhez az alapot Quixotic adja: Miklósy Krisztián munkásságát jól ismerheti, akinek rendesen becsípődött a 80-as évek synthwave hangulata, de ha nem lenne meg, mindenképpen nézd meg róla készült portrénkat: 
  • Folytatódik a Tulaj a Pályán verseny! Információ hamarosan!
  • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!
  • Parádés bazár, hogy ne menj haza üres kézzel!
  • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.

Gyerekeknek:

  • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
  • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval és rengeteg programmal, ráadás hűsítéssel, ha túl meleged lenne!
    10050003

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2022.10.16. 11:30-ig 1200 Ft/fő (szépkártyával is lehet fizetni), a helyszínen váltva 1750 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 18 év alattiak kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón (Bp. 1101, Albertirsai u. 10.).

Látogatói kapunyitás 12 órakor.
Belépés: autóval az 5-ös, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

Amennyiben gyalog jönnél, a MÁV járatai a Keleti pályaudvarból 5 perc alatt Kőbánya felsőn vannak, ami majdnem pont a 3-as, gyalogos bejáratnál van. A vonatot Budapest bérlettel vagy 250 forintnyi jeggyel veheted igénybe. A konkrét menetrendet ide kattintva találod.

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. A helyszínre vonatkozó engedélyt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérhetitek.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység, árusítás csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvényt "szinte" minden időben megtartjuk!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.