Parkoló Parádé: a veteránoké a főszerep!

Parkoló Parádé 36. a króm jegyében

2022.06.04. 06:25

A régiautózás varázslatos élmény, de mivel az öröm csak nő attól, ha megosztjuk, ezért június 19-én, vasárnap a veteránoké Parkoló Parádé porondja. Sőt, autóztatás is lesz, aminél nagyobb buli kevés van.

Nem kell megijedni, a Parkoló Parádé marad az, ami eddig volt: könnyed, jó hangulatú bandázás, egymás autóinak és az élet nagy dolgainak kibeszélésével. Viszont idén mindegyik buli tematikus, legutóbb például a tuningé volt a főszerep, és remek móka volt. Rengetegen eljöttetek, aminek nagyon örülünk, és bár a bejutást lelassította a nagy számú látogató, dolgozunk rajta, hogy legközelebb zsírozott csapágygolyóként csusszanjon be mindenki a Hungexpo területére.

De most nem lefűrészelt kipufogóból üvöltő motorokkal verjük fel a csendet, hanem inkább a szépséggel hódítunk. Hiszen szép dolog egy turbóval hegyesre húzott BMW E46, de milyen szép egy eredeti fényét őrző BMW E24! Mi a Totalcarnál mélyen hiszünk a virágozzék minden virág elvében, tehát a június 19-én vasárnap a krómozott lökhárítók, a karburátorok és korai befecskendező rendszerek, meg úgy egyáltalán a klasszikus autózás a téma. És a legjobb az egészben, hogy ismét lehetőség lesz autóztatásra, azaz utaskörökre 30 vállalkozó tulajdonos autójában.

Vettem részt autóztatáson korábbi PP-n, és csodálatos élmény, hatalmas buli sofőrként. Terápia helyett kéne felírni, mert tengernyi szeretet, baráti visszajelzés és öröm a jutalma a pilótáknak, hogy megosztják szép autójuk élményét. Az esemény 14:00-től este nyolc óráig tart, de hogy ne üljön senki hat órát egyhuzamban a volán mögött, szünetet is lesz. Ekkor jön a Mesterkurzus, előadó a Minis körökben jól ismert, és a restaurálás, a veteránozás világában igen tapasztalt Linczmayer Balázs lesz. A téma? Természetesen a régi autók felújításáról lesz szó, értékmegőrzésről és -teremtéséről. Akár van már valami régi vasad, akár még csak álmodozol róla, érdekes lesz!

Aki vendégként autóba ülne, attól sem kérünk sokat, csak annyit, hogy a Passzázs területére lépés előtt regisztrálja magát kollégáinknál. Erre terveink szerint közvetlen az ajtó mellett lesz lehetőség, és arra is figyelünk majd, hogy ne legyünk többen a mozgó autók körül, mint ahányan elférünk. De öt óra rengeteg idő, mindenkire sor kerül, és néhány autót be is mutatunk majd a résztvevők közül.

Persze eközben a parkolóban és a kövezett területen a szokott örömünnepre számíthattok, gyerekprogramokkal, kiállított autókkal, mókával-kacagással, a világ dolgainak mély, vagy épp csak kellemesen felületes megvitatásával, ahogy az lenni szokott. Hiszen a lényeg ti vagytok. Bár a klasszikus autóké a főszerep, nemcsak azzal lehet jönni. A Parkoló Parádé továbbra is mindenkit szeretettel vár, akár céges Focusszal, akár telepi Corollával, akár Porsche Boxsterrel érkezzen. Bővebb információkat lentebb, vagy ide kattintva olvashatsz!

2024 első Parkoló Parádéja április 28-án, vasárnap nyitja meg kapuit!

Idén az első Parkoló Parádé tematikája az autós túrázás, terepezés, off-road veretés. Ha éled a sarat, a terepen járást, vagy csak tervezed, hogy a jövőben te is velünk lapátolod a homokot majd valahol Afrika alsón, gyere! Várunk minden épített terepjárót, extrém túrára felkészítetett motort, quadot, oldtimert, de ha tevével jössz, azt is megetetjük!

2024.04.28-án, vasárnap lesz a Hungexpo területén.
Belépés: autóval a 6-os, gyalogosan a 3-as kapun, 12:00-tól, jegyet elővételben lejjebb kattintva vehetsz. (így olcsóbb, csak szólunk!).
IDE kattintva mindjárt fontos infókhoz (jegyvásárlás, stb) ugorhatsz!

Tervezett programok (folyamatosan frissül):

Budapest-Bamako Rally 2024 After:

Idén megjártuk a Bamakót, túléltük a futamot és számtalan új baráttal, elképesztő sztorival lettünk gazdagabbak. A legmenőbb Bamakós autókat most kiállítjuk, ahogy a 2026-os induló autónkról is lerántjuk a haláli leplet. Jön Tibi a Jeeppel, a vontatások szakértője Levente a Cayennel, a W123-as Merci és a többiek, sőt még Nívás Matyi is nagy eséllyel tiszteletét teszi.

Off-road és autós túrázás:

A vadon szavát végül mi is meghallottuk, osztóműveinket a magasba emeltük, de előtte jó lenne egy kicsit ihletet gyűjteni, tapasztalatot szerezni és bandázni veletek, vagyis a mondás most az, hogy: terepek járói, dagonyák gyalázói, portáltengelyes sziklamászók, expedíciós világutazók gyülekezzetek és mutassátok meg magatokat a világnak, ez a ti hívójeletek!

Klubbok és nagyobb társaságok írjatok levelet az rendezveny@mail.totalcar.hu címre és igyekszünk közös helyet találni nektek!

Mesterkurzus előadások:
Helyszín: 3-as fogadó, 15 órától.

A 3-as pavilonban előadást tart Szentkuti Ákos az Africa Eco Race-en szerzett élményeiről, valamint a Budapest-Bamako Rally világjárt rendezősége is a színpadra lép. 

Díszvendég:

Villám Géza a Budapest-Bamako Rally megálmodója sztorizgatást tart Őrült fazonok, kemény pillanatok, embert próbáló kihívások - címmel. Megelevenedik a Budapest Bamako Rally története, de ismerve őt valószínű, hogy csajozásról és főzésről is ontja majd az igét rendületlenül. :)) 

Villám Géza fogadott testvérei körében ünnepel valahol az afrikai szavannán.
Villám Géza fogadott testvérei körében ünnepel valahol az afrikai szavannán.

Élményautóztatás a passzázson:

Imádod az érdekes és izgalmas autókat és szívesen beülnél a kedvencedbe egy körre? Sexy autód van és megosztanád az élményt sok csillogó szemű rajongóval? Vár az élményautóztatás a Hungexpo területén!

A jelentkezés lezárult! A jelentkezőknek köszönjük a lelkesedést, mindenkit emailban tájékoztatunk!

Büntetésvégrehajtás bajnokai:

Börtön ablakában kazettájukat visszacsévélve várnak titeket újra nyitott bilincseikkel a BV bajnokai, hogy rabszállítójukkal csapassanak majd körbe-körbe a passzázson veletek. Nagyon lelkesek, a szirénát kérésre tuti felkapcsolják!

Nagyvasak nagy napja:

Ebben még van anyag, vagyis vasból most sem lesz hiány, állandó tűzoltó csapatunk a Szomjoltók is kicsit mozgalmasabbra veszik ezúttal a figurát, és megjáratják a 69-es Mercedes 710-est, de érkezik a KPST parkból a nyerges IFA, sőt egy V8-as Scania is! 

Gyerekeknek:

Valójában a PP-n mindenki gyerek még egy kicsit, de a legkisebbeknek most is lesz ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön és persze a Szomjoltóknál is olthatnak igazi tüzet!

Autódoki live

Ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2024.04.28. 11:30-ig 1990 Ft/fő, a helyszínen váltva 2600 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 18 év alattiak kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón (Bp. 1101, Albertirsai u. 10.).

Látogatói kapunyitás 12 órakor.
Belépés: autóval az 6-os, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

Amennyiben gyalog jönnél, a MÁV járatai a Keleti pályaudvarból 5 perc alatt Kőbánya felső megállónál vannak, ami majdnem a Hungexpo 3-as, gyalogos bejáratnál van. A vonatot Budapest bérlettel is igénybe veheted. 

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére. A helyi házirend értelmében legyen nálatok az állat oltási könyve és szájkosara (feltenni nem kell). Ezt a bejáratnál szúrópróbaszerűen ellenőrizhetik!

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység, árusítás csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvény területén nyílt láng használata tilos!

A rendezvényt "szinte" minden időben megtartjuk!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.