A hideg és az eső sem tántorította el az őszköszöntő TC Tréning harcosait

2024.09.18. 15:45

A vezetéstechnikai tréningekben az a legjobb, hogy egyszerre adnak életmentő ismereteket, miközben rettentő szórakoztatóak is. Nem volt ez másként a szeptember 15-i TC Tréning alkalmával sem, ahol még a barátságtalan időjárás sem szegte kedvét a résztvevőknek.



Mert míg a júniusi TC Tréning a forróságról szólt, ezúttal a hideg idő, és a hol eleredő, hol elálló eső nehezítette a tanulni vágyók dolgát – elvégre ott is vizes lett a pálya, ahol normál esetben száraz az aszfalt.


A kevéssé ideális körülmények csak még jobban megmutatták, milyen sokat lehet fejlődni a bő kétórás tréningeken. Volt, akinek elsőre túl nagy falatnak bizonyult a kilenc fokos műgyantás emelkedő, de a tréning végére már magabiztosan sikerült abszolválnia a feladatot. Ezen kívül egyértelműen kiderült az is, mennyire fontos a megfelelő állapotú, minőségi gumiabroncs!



A rántópad szokás szerint rendesen feladta a leckét mindenkinek: látványos pörgésekben ezúttal sem volt hiány, de a tréning végére szép mentéseket, ügyes korrigálásokat is láthattunk. Bár elsőre ijesztőnek tűnhet ez a feladat, a Groupama Tanpálya profi vezetéstechnikai oktatói gondoskodtak arról, hogy a tréning végig biztonságos, élvezetes és hasznos maradjon.



A szlalompálya is bőven tartogatott kihívásokat a résztvevőknek. A feladat helyszínén az utat hol aszfalt, hol pedig műgyanta borítja, így a résztvevőknek gyors egymásutánban kellett alkalmazkodniuk a drasztikusan eltérő tapadási viszonyokhoz. Bár talán ez a feladat igényli a legtöbb koncentrációt, ez a legélvezetesebb is egyben.



Az egyes turnusok végén Szentkuti Ákos kollégánk mellett a Groupama Tanpálya egyik oktatója is összefoglalta a legfontosabb tanulságokat. A vezetéstechnikai tréningek rendkívül fontosak, hiszen pont azokat a helyzeteket segítenek alaposan begyakorolni, amelyekre a hétköznapokban lehetetlen felkészülni. Persze egyetlen kétórás tréning alatt nem lehet mindent elsajátítani, így a tanpálya oktatói mindenkit arra buzdítanak, hogy több, hosszabb tréningen is vegyenek részt. Időnként pedig azoknak sem árt egy emlékeztető alkalom, akik már csukott szemmel is megbirkóznak a rántópaddal.