Nőnapi levelek

2008.03.08. 07:25

Ma indul új rovatunk, az olvasói levél blog. A hölgyek nemzetközi ünnepe alkalmából egy kis válogatással kezdjük. Válogatással azokból az olvasói levelekből, melyeket szerkesztőségünk női tagjai – Anna és jómagam – kaptunk a Totalcar férfi olvasóitól.

Olvasói postaládánk régóta üzemel, bárki küldhet levelet: kérdezhet, véleményezhet, bátran elmondhatja, ami a szívét nyomja, dicsérhet, vagy éppen szidhat. Ezeket a leveleket egy ideje én kezelem. Igyekszem naponta ránézni, elolvasom mindet, és ami nem konkrét szerzőnek szól, válaszolok rá. A naponta érkező 50-80 levél között - ami között sajnos bőven akadnak idegesítő spamek is, mint ez - gyakran olvasok értelmes, konstruktív, érdekes, olykor vicces hozzászólást is, amin néha mi is elvitatkozunk a szerkesztőségben. Hogy ezeket a leveleket ne csak mi élvezhessük, elhatároztuk, létrehozzuk olvasói levél- blogunkat.

Az újszülöttet Rsvptc névre kereszteltük. Először nekem is kettéállt a fülem, aztán Rácz Tamás kollégám (ő és Karotta voltak a blog keresztelői) elárulta, hogy ez a francia „Respondez s’il vous plait”, azaz „Kérem válaszoljon” kifejezésből származik.

Visszatérve a nőnaphoz, amit a virág- és ajándékárusokat leszámítva rengetegen utálnak, mert miért is nevezünk ki egy napot a nőknek, anyáknak, apáknak, szerelmeseknek; nem csak ezen az egy napon kellene odafigyelnünk egymásra, szóval arra gondoltunk, nőnapi válogatással indítjuk útjára az Rsvptc-t. Kiváló alkalom, hogy a totalcar női részlegének nevében megköszönjem olvasóinknak a kedves leveleket, commenteket melyek nem egyszer csaltak mosolyt arcunkra egy-egy borús délutánon. Volt köztük csajozós, udvarlós, tömör-velős, de igazi gentleman is.

Anna Volvóban megvillanó lába nem egy olvasónak felkeltette az érdeklődését:

Dátum: 2007. jún. 12. Kedd 09:14:49

Feladó: P.

Címzett: Péter Anna

Tárgy: volvoc70t5

szép lábujjaid vannak :)

... (és a cikk is jó azért :)

P.

Dátum: 2007. jún. 12. Kedd 09:25:15

Feladó: Omm

Címzett: Péter Anna

Tárgy: volvoc70t5

Gratulálok!

Végre egy szép no"i láb a TC-ben.

Minden elismerésem.

Omm

Aztán Anna barátnője, Nati is kapott bókot:

Dátum: 2007. szep. 17. Hétf? 18:36:11

Feladó:

Címzett: Péter Anna

Tárgy: noiauto

Nati egy nagyon szép és csinos lány.

Dátum: 2007. szep. 17. Hétf? 09:30:58

Feladó: Karel

Címzett: Péter Anna

Tárgy: noiauto

Kedves Anna!

Ne vedd tolakodásnak, de el kell hogy mondjam, a cikkeddel, de főleg a csatolt fényképekkel bearanyoztad a napomat! Köszönöm!

Üdvözlettel:
Karel

És egy másik tolakodó:

Dátum: 2007. jún. 05. Kedd 13:09:36

Feladó: uDR

Címzett: Péter Anna

Tárgy: mazda626

KedvesTc!

A Mazda annyira nem köttött le mint maga a Péter Anna...:)..(ha ő a vörös,rövid hajú hölgyemény)..ha nincs barátja feltétlen keressen meg,ha nem veszi tolakodásnak.uff

Köszönettel:uDR

Aztán amiket én kaptam:

Küldve: 2007. november 3.11:51

Címzett: Asztalos Angéla

Tárgy: airchurch

eszméletlen jó a csípővolalad,gratula!!:-))

Lala csajozós dumája is jókedvre derített:

Feladó: Lala

Küldve: 2007. november 3.13:37

Címzett: Asztalos Angéla

Tárgy: airchurch

yo volt az AN2-es teszt, egyszer kipróbálhatnánk együtt is, mert szerintem másképp írnád meg...:))mesélnék ugyanis a repülőkalandjaimról.....Lala

Szabolcs igazi gentleman. Innen üzenem, hogy az esküvő egyelőre nem aktuális, de ha égben fog köttetni, beszámolok róla.

Feladó: Szabolcs

Küldve: 2007. november 8.17:06

Címzett: Asztalos Angéla

Tárgy: airchurch

Kedves Hölgyem! Istenien nézett ki az illusztrációban mellékelt képen! Remélem kívánsága mihamarabb teljesül és létrejön az égi eskűvője :) Üdvözlettel.

Szabolcs

Egy szókimondó olvasó:

Feladó:

Küldve: 2007. november 4.14:19

Címzett: Asztalos Angéla

Tárgy: airchurch

Egész jó kis pinának tűnsz, és az írásod is jó, gratula! Ügyes vagy! Irigykedhetnek a férfi kollegáid!

Hajrá Angi!

Omm rátapintott a lényegre, néha tényleg kötélidegek kellenek:

Feladó: Omm

Küldve: 2007. november 3.16:04

Címzett: Asztalos Angéla

Tárgy: airchurch

Üdv Angéla a hímsoviniszták és autóbuzik nyáltól csorgó fellegvárában. kitűnően időzítették a cikkedet, lehet sokaknak fel sem fog tűnni az új név.

Ráadásul a mellékelt képed talán enyhíti majd a fortyogást.

Sok sikert a további munkához és kötélidegeket!

omm

Az AN-2-es cikk hatására egy siklóernyős tanfolyamot is kaptam, és mint kiderült, szegről végről ismerjük is egymást. Amint lesz időm, feltétlenül elutazom Fedémesre repkedni egy kicsit J

Feladó: László

Küldve: 2008. február 3.13:16

Címzett: Asztalos Angéla

Tárgy: airchurch

Most bukkantam az AN-2-es cikkre (nemrég óta van netem), és remeknek találtam! Üdvözlöm az íróját! Nekem is a kedvenc géptípusom az Ancsa, bár csak igen "takarékon" ejtőernyőzgettem és ezért csak alig félezerszer sikerült kiesnem belőle. Ejtőernyős esküvőm volt ugyan, de nem a cikkben szereplő példány közreműködésével, hanem egy "közönségessel", amit Both Lajos Úr Gödöllőről át tudott szervezni a HHH-ra, azon a bizonyos péntek 13-i napon, a 13 órai ugráshoz, '92-ben... Asztalos Angéla kisasszony a cikke végén céloz rá, hogy Ő maga is szívesen részese lenne egy légi esküvőnek. Remélem, ez az elképzelése azóta megvalósult! Cserébe a remek olvasmányért, amelyre jó néhány ismerősöm figyelmét felhívtam, felajánlok a Kisasszonynak egy tandíjmentes siklóernyős képzést, ha érdekli ez a lehetőség, és ha kedve van emiatt ide, Fedémesre, az ország legjobb oktatóterepére eljönni! Azért bátorkodom előhozakodni ezzel az ajánlattal, mert Angéla nevét nem találtam a pg.c2 honlap Pilótalistájában, tehát feltételezhető, hogy a siklóernyőzéssel még nem fertőződött meg. A Fedémesi Siklóernyős Oktatópark honlapja egyébként: www.paramania.hu

Üdvözlettel: László

Hiába, a repülő emberek igazi úriemberek:

Feladó: egy repülőmérnök

Küldve: 2007. december 29.10:48

Címzett: Asztalos Angéla

Tárgy: li2

Drága Angéla!

Köszönöm, hogy megmutattad, a nők is tudnak jó cikkeket írni egy TC szintű médiában. Nem akartad elvinni a témát olyan dolgok felé ami esetleg nem a te asztalod, viszont amit az indukált örvénysorról írtál az korrekt volt és valós.

Remélem a jövőben találkozhatunk még a "habkönnyű" soraiddal kellemes cikkek formájában.

Sok sikert és kitartást kívánok (egyben boldog új évet is).

üdv
egyrepülőgépmérnök

Feladó: bervas

Küldve: 2007. december 29.23:28

Címzett: Asztalos Angéla

Tárgy: li2 - dícséret a szerzőnek

Tisztelt hölgyem!

Önnek nem csak a karácsonyi fotókon köznyálazásra bocsátott keble figyelemre méltó. Ez a cikk korrektül megírt, jól összerakott munka, megfelelő mennyiségű háttérismerettel és a téma szeretetével ízesítve.

Engedelmével megemelem ön előtt virtuális kalapom.

Tisztelettel:
bervas

Persze nem csak ilyenek érkeztek. Kapunk mi mindenfélét, hideget és meleget egyaránt. Anna autós, én leginkább repülős témakörben követtem el néhány cikket, ami tudjuk, nem mindig sikerült tökéletesre, de igyekszünk. Higgyék el, nem könnyű nekünk sem. Ez kicsit olyan, mint a hadseregben, ahol a nőknek dupla annyit kell bizonyítaniuk csak, hogy elismerjék őket. De nem akarjuk sajnáltatni magunkat. Örülünk a negatív kritikának, az is épülésünkre szolgál. De ezekről bővebben majd a karácsonyi szokásos gyűlöletlevelek között!