Élet a MÁV Biztosító után

2008.09.08. 13:35

From: Attila

Sent: Tuesday, September 02, 2008 10:28 AM

To: Rácz Tamás

Subject: Élet a MÁV biztosító után

Tisztelt Szerkesztőség!

Kérdésem az lenne, hogy az alábbi - igen sok embert érintő - írás megjelentetésére van e mód?

A MÁV biztosító ügye több százezer autóst érintett, köztük engem is. Szerencsére kárt nem okoztam, így reméltem, hogy szerencsésen túljutok ezen a bizonytalan időszakon. Folyomatason követtem a híreket, így az elsők között tudtam a Netrisk.hu segítségével új biztosításomat megkötni július 31-én. Az alkusztól kapott visszaigazolás szerint az UNION biztosítónál megkötött új biztosítás kockázatviselése augusztus elsejével indult, azzal a feltétellel, hogy 30 napon belül kiegyenlítem az első negyedéves díjat. Ezek után augusztus 11-én újabb email érkezett a Netrisk-től, melyben tájékoztattak, hogy a biztosítási szerződés megkötésre került. Vártam. Egészen szeptember 1-ig, ami ugye, már a 30 napon túl van és a csekk megérkezésének hiányában ismét nem volt érvényes kötelező biztosításom. A helyzet tisztázása érdekében megpróbáltam felvenni a kapcsolatot a Netrisk ügyfélszolgálattal, sikertelenül, ugyanis a telefonvonal folyamatos túlterheltségéről tájékozattak. A következő lehetőség az UNION ügyfélszolgálat volt, ahol első hívásomra sikerült megtudnom, hogy augusztus 28-án dolgozták fel a szerződést és hamarosan érkezik a csekk.

Arra a kérdésemre, hogy a szerződésem érvényes-e a fizetés hiányában, kitérő választ kaptam.Tudomásom szerint az igazság az, hogy amíg a csekket nem fizetik be, érvénytelen a szerződés, sőt elméletileg a késedelmes fizetés miatt vissza is utasíthatják bármilyen esetleges későbbi kár rendezését.

Ez a történet nem egyedi, és a magyar cégek ügymenetét ismerve nem is lep meg, de felmerül a kérdés: ha én az elsők között, még július végén indítottam az átszerződést, mi lesz azzal a több tíz-, netán százezer emberrel, akik ezt az utolsó pillanatokra hagyták? Balesetek sajnos biztosítási státuszra való tekintet nélkül történnek, így ismét nagy esély van arra, hogy a "mávosok" egy része új csapdába essen a biztosítók útvesztőjében.

Attila

Kedves Attila!

 

A kérdésére a válasz: igen.

 

Köszönettel

Csikós Zsolt