Így vegyünk autót Amerikában

2008.12.09. 17:45

Feladó: Gábor
Küldve: 2008. december 2. 19:56
Címzett: Rácz Tamás
Tárgy: Tudtok segíteni?


Hello Tamás

Veled szoktam levelezni a totalcar-ból, ezért most is hozzád fordulok. Januárban költözünk az USA-ba (Portland, OR) ~egy évre, és teljesen tanácstalan vagyok, hogy milyen autót vegyek. Mivel saját büdzséből kell finanszírozni, és az időtartam is korlátozott, ezért úgy számoltam, hogy  $5.000 a felső határ. Ezen túl még feltétel, hogy legyen elegendő hely egy kétgyermekes családnak. Tetszenek az ős SUV-ok (Yukon, Expedition), de ettől többet aztán nem tudtam meghatározni, és akkor gondoltam, hogy hátha össze tudtok hozni olyan emberekkel akik járatosak a kinti modellekben, és akik tudják, hogy mit szabad 100k mérföld felett venni. Gondoltam, hogy nyitok egy topicot, de szkeptikus vagyok, a hatékonyságában...
 

Kedves Gábor!

Tamás, ha még itt lenne velünk, valószínűleg a Chrysler Voyagert vagy annak testvérét, a Dodge Town&Country-t javasolná, hisz ő is ilyet vett. És még elégedett is vele. Megfelelő inspekció után, tágas családi autónak, nem is olyan rossz választás, bár én inkább hanyagolnám az amerikai gyártmányokat. Nemcsak a busz vonalon, de az SUV-k között is inkább keresnék egy japán kocsit. Ennél a korosztálynál, ebben az árkategóriában szerintem ezekkel várható kevesebb gond, bár itt már nagyon igaz, hogy rettentően sok múlik a konkrét autó állapotán.

Winkler és Karotta ajánlásával klassz Nissan Pathfindereket és Toyota 4Runnereket lehet kapni 5000 dollár alatt, íme egy és még egy.

Érdekes lehet még az itthon Mitsubishi Pajero néven ismert kocsi, az USÁ-ban ez Montero néven fut, itt van egy.

Én, a magam részéről nem vagyok nagy SUV rajongó, a tudásuk jelentős hányada felesleges és sok hátránnyal jár. Terepen nem járnak, az összkerékhajtás így felesleges. Magas építésük, béna futóművük miatt kanyarban dülöngélnek, nem rugóznak túl finoman, a kényelmük nem fogható egy hasonló korú, jobb személyautóéhoz. Vagy ha Portland környékén gyakori a havazás, akkor inkább egy jó kis Subaru Legacy kombi, ami nem túl magas, de elég tágas. Íme egy használható példány a környékről.

Hasonló, de az elegánsabb limuzinfajta a Toyota Camry, szerintem ügyvezetőnk ezt ajánlaná.

És a végére néhány érdekes európai modell. A VW Transzporter busza Eurovan néven, öthengeres benzinmotorral vagy egy Volvo 740 kombi, vagy egy szép W124-es Mercedes kombi.

Ja, és íme a teljes keresés, amiből szemezgettem, és ami tele van gyanús, de azért kívánatos amerikai dögökkel.

Remélem segítettem.

Üdvözlettel,

Tóth Zoltán